Goederen ontvangen uit het buitenland (ook internetaankopen)

Ontvangt u (als particulier) producten uit het buitenland? Bijvoorbeeld door het kopen bij een webwinkel via internet, of als cadeau? De Douane controleert of de goederen Nederland binnen mogen, oordeelt of u belastingen bij invoer moet betalen, en berekent - als u moet betalen - hoeveel dat is.

Waar blijft mijn pakketje?

Uw post- of koeriersbedrijf weet waar uw pakket is en of de douaneafhandeling al klaar is. De Douane geeft hierover geen informatie.

Lees verder over...

Ontvangt u goederen uit het buitenland van organisaties en bedrijven?

Ontvangt u goederen die u bestelde bij organisaties of bedrijven, die de goederen vanuit Amerika (USA), China of een ander niet-EU-land versturen? Bijvoorbeeld na kopen of bestellen bij een webwinkel via internet of bij een postorderbedrijf? En u wilt die goederen importeren. Hoe gaat dat? Wat kost dat aan belastingen (zoals invoerrechten) en andere kosten ? Welke tarieven gelden voor welke goederen? Goed om te weten: uw post of koeriersbedrijf zorgt voor inklaring bij de Nederlandse Douane. U betaalt aan hen de kosten voor het doen van aangiften en de belastingen voor het invoeren.

Lees verder over...

Ontvangt u goederen uit het buitenland van particulieren?

Ontvangt u goederen uit het buitenland van particulieren, bijvoorbeeld van een familielid of vriend(in)? Is de waarde niet meer dan € 45? Dan betaalt u geen belastingen voor het invoeren van de goederen. Is de waarde meer dan € 45, maar niet meer dan € 700? Dan betaalt u 2,5% van de waarde van de goederen en btw (0 of 6 of 21%). Voor alcoholische dranken betaalt u accijns. Is de waarde meer dan € 700? Dan gelden de standaardtarieven voor invoerrechten. Goed om te weten: uw post of koeriersbedrijf zorgt voor inklaring bij de Nederlandse Douane. U betaalt aan hen de kosten voor het doen van aangiften en de belastingen bij invoer.

Lees verder over...

Niet eens met de belasting die ik moet betalen voor goederen die ik ontving uit buitenland, bijvoorbeeld na koop via internet?

Bent u het niet eens met de belastingen die u moet betalen voor goederen die u ontving uit het buitenland? Neem dan contact op met uw post-of koeriersbedrijf. Zelf bij ons de betaalde belasting terugvragen of een bezwaarschrift indienen kan ook. Aan welke voorwaarden u dan moet voldoen staat op deze pagina.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.