Uitstel van aangifte aanvragen

U moet op tijd aangifte doen. Dat betekent dat uw aangifte bij ons binnen moet zijn vóór de inleverdatum die in uw aangiftebrief staat. Lukt dat niet? Vraag vóór die datum uitstel aan. U krijgt dan langer de tijd om aangifte te doen. Als u geen uitstel hebt aangevraagd vóór de uiterste inleverdatum, kan dat niet meer.   

U kunt uitstel aanvragen op de volgende manier:

Soms is uitstel niet nodig

Hebt u geen aangiftebrief ontvangen? Dan hoeft u geen uitstel aan te vragen. Wel moet u de aangifte insturen binnen 5 jaar na het jaar waarover u aangifte wilt doen.

Hoelang krijgt u uitstel?

U krijgt 4 maanden uitstel. Wilt u langer uitstel? Vermeld dan in het formulier ook de reden waarom u meer tijd nodig hebt. En geef aan tot hoelang u uitstel wilt hebben.

Wanneer krijgt u een reactie op uw verzoek?

U krijgt binnen 15 werkdagen na uw verzoek bericht van ons.

Uitstel aanvragen door belastingconsulent

Laat u uw aangifte doen door een belastingconsulent? Neem dan contact met hem op. Uw belastingconsulent kan namens u uitstel aanvragen. U kunt dan te maken krijgen met andere regels.  

Toeslag aanvragen

Hebt u uitstel gekregen om aangifte te doen? Dan hebt u automatisch ook uitstel voor het aanvragen van toeslagen. Behalve voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.