DigiD

DigiD staat voor digitale identiteit en is een strikt persoonlijke combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. U hebt een DigiD nodig om met Mijn toeslagen een toeslag aan te vragen. Als u een toeslagpartner hebt, moet hij de aanvraag ook ondertekenen met zijn DigiD. 

Vraagt u huurtoeslag aan? Dan moeten medebewoners van 18 jaar of ouder ook ondertekenen met hun DigiD. Alleen als alle betrokkenen de aanvraag hebben ondertekend met hun DigiD, kunt u de aanvraag verzenden.

DigiD aanvragen

Hebt u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl/aanvragen. U hebt hiervoor een burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit staat in het Nederlandse paspoort of op de identiteitskaart, rijbewijs, loonstrook, jaaropgaaf, zorgpas of zorgpolis.

Omdat uw DigiD persoonlijk is, kunt u hem alleen aanvragen voor uzelf, niet voor een ander. Uw DigiD moet u eerst activeren met een activeringscode. Deze code krijgt u binnen 5 dagen na uw aanvraag per post thuisgestuurd.

Let op!

  • U kunt alleen een DigiD aanvragen als u een Nederlands woonadres hebt.
  • Activeer uw DigiD binnen 21 dagen nadat u de code hebt ontvangen. Daarna vervalt de code. U moet dan opnieuw een DigiD aanvragen.
  • Als u 3 jaar lang uw DigiD niet gebruikt, vervalt deze. U moet dan opnieuw een DigiD aanvragen.

Houd uw DigiD privé

  • Geef uw DigiD nooit aan iemand anders. Ook niet als deze persoon of organisatie u helpt. Typ altijd zelf uw DigiD in.
  • Zorg ervoor dat niemand u uw DigiD ziet intypen.
  • Wees voorzichtig als u uw DigiD gebruikt op een computer die niet van uzelf is. U weet dan niet zeker hoe het zit met de veiligheid van die computer.
  • Onze medewerkers zullen nooit naar uw gebruikersnaam en wachtwoord vragen. Niet via e-mail, telefonisch of op welke andere manier dan ook.

Meer informatie over veilig omgaan met uw DigiD vindt u op www.digid.nl/veiligheid.

Iemand machtigen

U kunt iemand machtigen om uw toeslagen te regelen. Lees meer bij Ik wil iemand machtigen.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.