Ik wil een machtiging aanvragen

Wilt u dat iemand anders uw toeslagen voor u regelt? U moet dan een machtiging aanvragen. Dat kan op de volgende manieren:

  • U logt in met uw DigiD op machtigen.digid.nl.
  • U belt de DigiD-helpdesk: 088 - 123 65 55.
  • De persoon die u wilt machtigen vraagt de machtiging voor u aan. Hij logt dan zelf in met zijn DigiD op machtigen.digid.nl of belt met de helpdesk.

 

U krijgt een machtigingscode

Na uw aanvraag ziet u direct een machtigingscode op uw scherm. Doet u de aanvraag via de helpdesk of vraagt de persoon die u wilt machtigen, de machtiging aan? Dan krijgt u binnen 5 werkdagen een brief met daarin de machtigingscode.

Geef de code aan de persoon die u wilt machtigen. Hij moet de machtiging met deze code activeren op machtigen.digid.nl. Daarvan krijgt u een bevestigingsbrief.

Wie kan ik machtigen?

U kiest zelf wie u machtigt. Bijvoorbeeld een familielid of een kennis. Of iemand anders die wil helpen en die u vertrouwt. U kunt geen toeslagenservicepunt of andere dienstverlener machtigen.

U kunt meer personen machtigen. Op machtigen.digid.nl staat een overzicht van uw aangevraagde en geactiveerde machtigingen.

Waar machtig ik iemand voor?

De gemachtigde kan namens u inloggen op Mijn toeslagen. Hij kan voor u:

  • een toeslag aanvragen of stopzetten
  • wijzigingen in uw situatie doorgeven

De gemachtigde kan ook namens u inloggen in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Hij ziet dan alleen de beschikkingen voor uw toeslagen.

Let op!

U blijft er zelf verantwoordelijk voor dat u op tijd alle gegevens aan ons doorgeeft. Hebben wij vragen over uw situatie? Of willen wij u vragen iets aan ons door te geven? Dan sturen wij de brief aan u, niet aan de gemachtigde.

Machtiging intrekken

U kunt op elk moment een machtiging intrekken. Log daarvoor in met uw DigiD op machtigen.digid.nl. Of bel de DigiD-helpdesk.

Meer informatie over machtigen

Hebt u vragen? Kijk op machtigen.digid.nl. Daar leest u meer over wat u moet doen om iemand te machtigen of zelf gemachtigd te worden. U kunt ook een e-mail sturen naar info@digid.nl. Of bel de DigiD-helpdesk: 088 - 123 65 55, bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.