Naambeeld Belastingdienst/Toeslagen

Ik wil een toeslag aanvragen voor 2012

U kunt geen toeslagen meer aanvragen voor 2012. Dat kan alleen als u of uw toeslagpartner uitstel heeft voor de aangifte inkomstenbelasting 2012. Huurtoeslag kunt u ook nog aanvragen als uw medebewoner uitstel heeft. U kunt nog een toeslag voor 2012 aanvragen tot de datum waarop het uitstel afloopt.

Voorbeeld

U hebt uitstel gekregen voor de aangifte inkomstenbelasting 2012 tot 1 januari 2014. Hierdoor krijgt u automatisch uitstel voor uw aanvraag voor huurtoeslag tot 1 januari 2014. Op 1 mei 2013 hebt u aangifte inkomstenbelasting 2012 gedaan. U kunt nog steeds tot 1 januari 2014 huurtoeslag aanvragen.

Hoe kan ik een toeslag aanvragen?

U kunt een toeslag aanvragen met Mijn toeslagen. Hiervoor hebt u een DigiD en een burgerservicenummer nodig. Het burgerservicenummer staat in het Nederlandse paspoort of op de identiteitskaart, rijbewijs, loonstrook, jaaropgaaf, zorgpas of zorgpolis. 

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Omdat het jaar voorbij is, krijgt u geen voorschotbeschikking meer. U krijgt een definitieve berekening voor 2012 waarin staat of u toeslag krijgt en hoeveel. Het bedrag storten we in 1 keer op uw rekening. 

Toeslag voor 2013

Als u toeslag krijgt voor 2012, dan hoeft u die voor 2013 niet apart aan te vragen. Als u recht op toeslag hebt, dan krijgt u een definitieve berekening voor 2013.

Hulp nodig?

Hebt u hulp nodig om een toeslag aan te vragen? Dan kunt u terecht bij de balie van uw belastingkantoor. Bel eerst de BelastingTelefoon om een afspraak te maken. U kunt ook terecht bij een toeslagenservicepunt bij u in de buurt. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee, zoals een paspoort of identiteitskaart.