Naambeeld Belastingdienst/Toeslagen

Ik wil een toeslag aanvragen voor 2012

U kunt geen toeslagen meer aanvragen voor 2012. Dat kan alleen als u of uw toeslagpartner uitstel heeft voor de aangifte inkomstenbelasting 2012. Huurtoeslag kunt u ook nog aanvragen als uw medebewoner uitstel heeft. U kunt nog een toeslag voor 2012 aanvragen tot de datum waarop het uitstel afloopt.

Voorbeeld

U hebt uitstel gekregen voor de aangifte inkomstenbelasting 2012 tot 1 januari 2014. Hierdoor krijgt u automatisch uitstel voor uw aanvraag voor huurtoeslag tot 1 januari 2014. Op 1 mei 2013 hebt u aangifte inkomstenbelasting 2012 gedaan. U kunt nog steeds tot 1 januari 2014 huurtoeslag aanvragen.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt een toeslag aanvragen met Mijn toeslagen. Hiervoor hebt u een DigiD en een burgerservicenummer/sofinummer nodig. Het BSN/sofinummer staat in het Nederlandse paspoort of op de identiteitskaart, rijbewijs, loonstrook, jaaropgaaf, zorgpas of zorgpolis. 

Wat gebeurt er na uw aanvraag?

Omdat het jaar voorbij is, krijgt u geen voorschotbeschikking meer. U krijgt een definitieve berekening voor 2012 waarin staat of u toeslag krijgt en hoeveel. Het bedrag storten we in 1 keer op uw rekening. 

Toeslag voor 2013

Als u toeslag krijgt voor 2012, dan hoeft u die voor 2013 niet apart aan te vragen. Als u recht op toeslag hebt, dan krijgt u een definitieve berekening voor 2013.

Hulp nodig?

Hebt u hulp nodig om een toeslag aan te vragen? Dan kunt u terecht bij de balie van uw belastingkantoor. Bel eerst de BelastingTelefoon om een afspraak te maken. U kunt ook terecht bij een toeslagenservicepunt bij u in de buurt. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee, zoals een paspoort of identiteitskaart.