Naambeeld Belastingdienst/Toeslagen

De hoogte van mijn huur verandert

Deze wijziging is van belang voor uw huurtoeslag.

Verandert uw huur, bijvoorbeeld omdat uw huurwoning is verbouwd, of omdat u naar een andere huurwoning verhuist? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Wat zijn de gevolgen voor mijn toeslagen?

Als uw huur of eventuele servicekosten wijzigen, kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van uw huurtoeslag. Het is daarom belangrijk dat u deze wijziging aan ons doorgeeft. Zo krijgt u altijd de juiste toeslag.

Jaarlijkse huurverhoging

De jaarlijkse huurverhoging van 1 juli krijgen wij meestal door van uw verhuurder. U kunt bij uw verhuurder informeren of hij deze verhoging aan ons doorgeeft. Geeft uw verhuurder de huurverhoging niet door of weet u het niet zeker? Dan kunt u deze ook zelf aan ons doorgeven met Mijn toeslagen. Als hierdoor uw toeslagbedrag verandert, dan krijgt u een nieuwe voorschotbeschikking.

Hebt u huurtoeslag, maar komt uw huur door de jaarlijkse huurverhoging boven de maximale huurgrens? Dan houdt u recht op huurtoeslag als u in de maand voor de huurverhoging huurtoeslag kreeg voor die woning. De maximale huurgrens is € 366,37 als u jonger bent dan 23 jaar en € 664,66 als u 23 jaar of ouder bent. Voor het deel boven de maximale huurgrens, krijgt u geen huurtoeslag.

Als mijn verhuurder de huurverhoging doorgeeft

Als wij de jaarlijkse huurverhoging van uw verhuurder hebben gekregen, dan passen wij niet direct uw toeslag aan. Het bedrag dat u elke maand ontvangt, blijft dus hetzelfde.

Na afloop van 2012 krijgt u de definitieve berekening. Hierin hebben wij de jaarlijkse huurverhoging wel verwerkt. Mogelijk hebt u vanwege de huurverhoging te weinig toeslag gekregen. Deze krijgt u dan naar aanleiding van de definitieve berekening alsnog.

In de voorschotbeschikking van 2013 houden wij wel meteen rekening met deze verhoging van uw huur.

Zie ook