Toeslagpartner

Bij toeslagen spreken we niet over een partner, maar over een 'toeslagpartner'.

Wij bepalen wie uw toeslagpartner is

Wie uw toeslagpartner is, stellen we vast na uw aanvraag of wijziging. Hebben we meer informatie nodig om dit te kunnen bepalen? Dan nemen we contact met u op. Bijvoorbeeld als blijkt dat u meer medebewoners hebt die uw toeslagpartner kunnen zijn.

Wie is mijn toeslagpartner?

Hebt u een echtgenoot of een geregistreerde partner? Dan is die persoon uw toeslagpartner. Maar ook iemand anders die op uw adres ingeschreven staat, kan uw toeslagpartner zijn. 

Wilt u weten of u een toeslagpartner hebt? Gebruik dan het hulpmiddel Wie is mijn toeslagpartner?

U krijgt de toeslagen samen

Hebt u een toeslagpartner? U krijgt de toeslagen dan samen. Het inkomen van uw toeslagpartner telt mee bij de berekening van uw toeslag. Krijgt u later in het jaar een toeslagpartner? Dan telt toch het inkomen van het hele jaar mee.  

Vanaf wanneer zijn wij toeslagpartners?

U bent elkaars toeslagpartner vanaf het moment dat u trouwt of om een andere reden toeslagpartner wordt. Lees meer bij Vanaf welk moment zijn wij toeslagpartners?

Geen toeslagpartners meer?

Als u geen toeslagpartner meer hebt, krijgt u de toeslagen niet meer samen. Het inkomen van uw toeslagpartner telt niet meer mee bij de berekening van uw toeslag. Daardoor kan de hoogte van uw toeslag veranderen. Lees wanneer u geen toeslagpartners meer bent.

Mijn toeslagpartner woont op een ander adres

In een aantal situaties gelden andere regels. Lees meer hierover bij:

Uitzonderingssituaties

In de volgende situaties kunt u ons vragen om iemand niet aan te merken als uw toeslagpartner:

Geef het door als uw situatie verandert

Verandert er iets in de samenstelling van uw huishouden? Geef wijzigingen in uw situatie aan ons door. Lees meer bij Er verandert iets in mijn gezin of huishouden.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.