Ik huur een duurdere woning vanwege een groot huishouden

Deze wijziging is van belang voor uw huurtoeslag.

Hebt u een huishouden van 8 of meer personen en huurt u daarom een grotere en duurdere woning? En krijgt u nog geen huurtoeslag omdat uw huur te hoog is? Vraag deze toeslag dan aan en geef aan ons door dat u een groot huishouden hebt. De woning moet wel geschikt en bestemd zijn voor een groot gezin.

Hoe geef ik deze wijziging door?

U huurt een duurdere woning vanwege een groot huishouden. Hoe u deze wijziging door kunt geven, ligt aan uw situatie:

  • U krijgt al huurtoeslag.
    Hebben wij nog geen rekening gehouden met deze bijzondere situatie? Geef dit dan aan ons door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag.
  • U krijgt nog geen huurtoeslag.
    Vraag in dat geval de toeslag aan met Mijn toeslagen. U krijgt van ons een beschikking waarbij wij nog geen rekening hebben gehouden met uw bijzondere situatie. Het kan ook een afwijzing zijn van uw aanvraag. Nadat u deze beschikking hebt gekregen, geeft u uw bijzondere situatie door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag

Wat zijn de gevolgen voor mijn toeslagen?

U kunt toch huurtoeslag krijgen, ook al is uw huur hoger dan de maximale huurgrens. Wij berekenen uw huurtoeslag dan met de maximale huur die voor huurtoeslag is toegestaan. Over het bedrag aan huur dat hoger is dan deze maximale huurgrens, krijgt u geen huurtoeslag.

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.