Inkomensverklaring aanvragen

Hebt u een inkomensverklaring (voorheen IB60-verklaring) nodig? Dan kunt u deze aanvragen via de BelastingTelefoon, zodra wij uw inkomen hebben geregistreerd. U kunt voor de jaren 2004 tot en met 2015 een verklaring aanvragen.

Zelf kijken wanneer u een inkomensverklaring kunt aanvragen

Voor de belastingjaren vanaf 2013 kunt u zelf nakijken of wij uw inkomen al geregistreerd hebben. Ga daarvoor naar mijn.overheid.nl en log in met uw DigiD. Onder het tabblad ‘Persoonlijke gegevens’ ziet u welk inkomen wij van u hebben geregistreerd. Ziet u op MijnOverheid bij een bepaald jaar nog geen inkomen? Dan kunt u ook nog geen inkomensverklaring aanvragen over dat jaar.

Kopie van uw aanslag in plaats van een inkomensverklaring

U kunt in plaats van een inkomensverklaring ook een kopie sturen van de meest recente aanslag inkomstenbelasting van het betreffende belastingjaar. Dat kan een voorlopige of een definitieve aanslag zijn.

Bent u ondernemer? Dan is het vaak beter om een kopie te sturen van de meest recente aanslag inkomstenbelasting. Daarop staan alle gegevens die u nodig hebt voor de organisatie die om uw gegevens vraagt.

Eerst aangifte doen, dan een inkomensverklaring aanvragen

Hebt u van ons bericht ontvangen dat u aangifte inkomstenbelasting moet doen? Dan kunnen wij u pas een inkomensverklaring sturen, nadat u aangifte hebt gedaan, u een aanslag hebt ontvangen, en er sinds de datum die op de aanslag staat meer dan een week verstreken is.

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.