Verklaring arbeidsrelatie (VAR)

Voor opdrachtgevers die werken met freelancers of zelfstandigen zonder personeel, kan het onduidelijk zijn of zij voor die opdrachtnemers loonheffingen moeten inhouden en betalen. De VAR gaf hierover duidelijkheid. Maar de VAR gaat binnenkort verdwijnen.

Komende nieuwe wet- en regelgeving: overgangsregeling

Op 1 mei 2016 gaat de wet- en regelgeving voor de VAR veranderen. Wat dit betekent, leest u bij VAR verdwijnt in 2016 en Nieuwe wet- en regelgeving in 2016: overgangsregeling.

VAR of overeenkomst?

In plaats van een VAR kunnen opdrachtgevers en opdrachtnemers nu al modelovereenkomsten gebruiken. Daarmee heeft de opdrachtgever vooraf zekerheid dat hij geen loonheffingen hoeft in te houden en te betalen. Ook na 1 mei. Opdrachtnemers hoeven dus geen VAR meer aan te vragen.

Het is niet verplicht om een overeenkomst of een VAR te gebruiken. Opdrachtgevers kunnen er wel om vragen.

Geldigheid VAR

Vanwege de komende nieuwe wet- en regelgeving is er een overgangsregeling. Hoe lang uw VAR geldig is, leest u bij Geldigheid Verklaring arbeidsrelatie.

Uitzending, detachering of bemiddeling

Het is van belang om te weten of u werkt via uitzending of detachering of via bemiddeling. Dit heeft namelijk gevolgen voor uw VAR. U vindt hier meer informatie over:

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.