Belastingdienst actueel

Belastingdienst vernieuwt website

21-01-2016

Sinds 20 januari staat de nieuwe website van de Belastingdienst online. Niet alleen het uiterlijk van Belastingdienst.nl is veranderd. In de nieuwe opzet is actuele en veelgevraagde informatie makkelijker vindbaar en komen bezoekers sneller bij de voor hen belangrijke acties. Ook op mobiele telefoon of tablet is de website voortaan zonder problemen te raadplegen en te gebruiken.

Op de nieuwe website vindt de bezoeker snel actuele onderwerpen en de meest geraadpleegde informatie via ‘uitgelicht’. De informatie is gerangschikt rond thema’s zoals toeslagen en ondernemen. De nieuwe opzet maakt het makkelijker voor de bezoeker om op de juiste plek in actie te komen om bijvoorbeeld aangifte te doen of een toeslag te wijzigen. Nadere achtergrondinformatie is ook goed te vinden. In de ‘bibliotheek’ van de website is de vertrouwde, uitgebreide informatie te vinden voor zowel particulieren als ondernemers.

Getest door burgers en bedrijven

Voor de livegang is de nieuwe website uitgebreid getest. In december kregen ruim 2.000 burgers en bedrijven de kans de vernieuwde opzet uit te proberen. Daarnaast bezochten nog eens 6.000 medewerkers van de Belastingdienst de testversie van de site. De reacties van burgers, bedrijven en medewerkers waren erg positief. Inmiddels zijn de belangrijkste verbeterpunten uit de testfase verwerkt en staat de nieuwe website live.

Moderne interactie met burgers en bedrijven

De vernieuwing van de website is een onderdeel van de modernisering van de Belastingdienst. Met de vernieuwde website wordt beter ingespeeld op de actuele informatiebehoefte van bezoekers. Door burgers en bedrijven online beter van dienst te zijn, kunnen onnodige telefoontjes en fouten worden voorkomen.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.