Home Ontvang uw post digitaal in uw Berichtenbox

Ontvang uw post digitaal in uw Berichtenbox

Aan de slag met uw Berichtenbox

Activeer uw account met uw DigiD.

Activeer mijn account

Ik wil hulp met mijn digitale post

De overstap van papieren post naar digitale post gaat niet voor iedereen even makkelijk. Zo kunnen sommige mensen minder goed overweg met een computer en internet. Ondanks dat willen deze mensen vaak wel zelf zicht op hun belastingzaken houden.

Wij helpen u graag, zodat u gewoon het overzicht houdt. En dat doen wij samen met een aantal maatschappelijke organisaties.

 

Ik wil iemand helpen met de digitale post

Krijgt u vragen van een familielid, vriend of kennis over de Berichtenbox? Of misschien bent u vrijwilliger bij een ouderenbond en kloppen er bezorgde mensen aan, omdat zij hun berichten over een toeslag en de belastingaangifte straks niet meer met de papieren post ontvangen.

MijnOverheid, meer dan alleen post

U vindt al veel overheidsorganisaties op MijnOverheid. Dat is makkelijk, want zo is daar steeds meer mogelijk. Zoals het taxatieverslag van de WOZ-waarde van uw woning bekijken. Of doorgeven dat u een herinnering wilt als uw rijbewijs bijna is verlopen.

En onder het tabblad ‘Persoonlijke gegevens’ ziet u bijvoorbeeld hoe u bij de gemeente ingeschreven staat en welk inkomen de Belastingdienst van u geregistreerd heeft.

Het gemak van digitale post

U doet veel zaken online, ook bij de Belastingdienst. Zoals toeslagen aanvragen of uw aangifte inkomstenbelasting.

En vanaf nu ontvangt u ook vaker berichten van ons in uw persoonlijke, digitale brievenbus bij de overheid: de Berichtenbox.

Die overgang naar digitale post gaat stap voor stap, zodat iedereen eraan kan wennen. Post die u in uw Berichtenbox ontvangt, versturen wij bijvoorbeeld de eerste 2 jaar ook nog gewoon met de papieren post.

Instructievideo

Bekijk hoe u gemakkelijk uw eigen account op MijnOverheid activeert en direct uw Berichtenbox kunt gebruiken.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.