Belastingdienst

Belastingdienst actueel

Inkomensverklaring telefonisch aanvragen

03-06-2013

Hebt u een inkomensverklaring nodig? Bijvoorbeeld omdat uw woningbouwvereniging erom vraagt? Dan kunt u deze telefonisch bij ons aanvragen.

U kunt voor de jaren 2003 tot en met 2012 een inkomensverklaring (IB60-verklaring) aanvragen via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543. De inkomensverklaring voor 2013 kunt u vanaf juni 2014 aanvragen. 

Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Wij sturen u de inkomensverklaring binnen 5 werkdagen.

Let op!

In plaats van een inkomensverklaring kunt u ook een aanslag inkomstenbelasting sturen van het betreffende jaar. 

Wat staat er op een inkomensverklaring?

Op uw inkomensverklaring staan de volgende gegevens:

  • uw inkomensgegevens
  • het jaar waarover wij de inkomensverklaring afgeven
  • uw naam en adres
  • naam- en adresgegevens van de Belastingdienst

Een inkomensverklaring is een officiële verklaring van ons met uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar. Hebt u geen aangifte gedaan over een jaar waarvoor u een inkomensverklaring aanvraagt? Dan gaan wij uit van de gegevens die wij krijgen van uw werkgever of uitkeringsinstantie. Kloppen deze gegevens volgens u niet? Neem dan contact op met uw werkgever of uitkeringsinstantie. 

Wanneer hebt u een inkomensverklaring nodig?

U kunt een inkomensverklaring nodig hebben om te bepalen of u in aanmerking komt voor een huurwoning. Een woningcorporatie kan u dan vragen een inkomensverklaring mee te nemen of op te sturen. Ook als u een hypotheek wilt aanvragen kunt u een inkomensverklaring nodig hebben.

Meer nieuws leest u in het nieuwsoverzicht