Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.

Belastingdienst

Aangifteprogramma 2010

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit aangifteprogramma doet u digitaal aangifte over 2010.

Let op!

Ondanks dat wij het aangifteprogramma zorgvuldig samenstellen, kan na publicatie blijken dat er onjuistheden in staan. Dat laten wij u zo snel mogelijk weten via Aangifteprogramma: aanvullingen en wijzigingen. Het is verstandig deze informatie te lezen voordat u aangifte doet.

DigiD nodig

Gebruik uw DigiD om digitaal aangifte te doen. Doet u samen met uw partner aangifte? Gebruik dan allebei uw eigen DigiD. Vraag deze direct aan via www.digid.nl/aanvragen.

Proef met DigiD Machtigen

Doet u aangifte voor iemand anders? Dan kunt u dit jaar als proef een DigiD-machtiging gebruiken. Met een DigiD-machtiging kunt u de aangifte van die ander ondertekenen met uw eigen DigiD. Op de aangiftebrief staat een machtigingscode. Vraag deze code aan degene voor wie u aangifte gaat doen.

Bij de hand houden

Houd de volgende documenten bij de hand:

  • burgerservicenummer
  • DigiD
  • inkomensgegevens, zoals de jaaropgaaf van uw werkgever
  • bankafschriften
  • als u een eigen woning hebt: de WOZ-waarde met waardepeildatum 1 januari 2009
  • eventueel betalingsbewijzen van aftrekposten

Let op!

Als u het aangifteprogramma 2010 wilt gebruiken, kunt u controleren welke versies van het besturingssysteem u nodig hebt.