Belastingdienst

Aangifteprogramma 2012

 

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Acrobat Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit programma doet u digitaal aangifte over 2012.

Let op!

Ondanks dat wij het aangifteprogramma zorgvuldig samenstellen, kan na publicatie blijken dat er onvolkomenheden in staan. Dat laten wij u zo snel mogelijk weten via Belangrijk nieuws over het aangifteprogramma. Het is verstandig deze informatie te lezen voordat u aangifte doet. 

Uw aangifte vooraf laten invullen? Dat kan nu!

Wilt u dat wij alvast zo veel mogelijk gegevens invullen in uw aangifte? Download dan het aangifteprogramma. Daarbij kunt u direct uw gegevens downloaden. 

Wij vullen de gegevens in uw aangifte in. U hoeft ze dan alleen nog te controleren en zo nodig aan te vullen. Doe dit zorgvuldig. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw aangifte juist en volledig is ingevuld. 

Hebt u het aangifteprogramma 1 maart of later gedownload? En wilt u nu (nog eens) gegevens downloaden? Dat kan. U hoeft dan het aangifteprogramma niet opnieuw te downloaden.  

Let op!

Hebt u problemen met of na het downloaden? Kijk dan bij Besturingssystemen.

DigiD nodig

Gebruik uw DigiD om digitaal aangifte te doen. Doet u samen met uw partner aangifte? Gebruik dan allebei uw eigen DigiD. Vraag deze direct aan via www.digid.nl/aanvragen.

Voor iemand anders aangifte doen?

Doet u aangifte voor iemand anders? Dan kunt u een DigiD-machtiging gebruiken. Met een DigiD-machtiging kunt u de aangifte van die ander ondertekenen met uw eigen DigiD.

Bij de hand houden

Houd de volgende documenten bij de hand:

  • burgerservicenummer/sofinummer
  • DigiD
  • inkomensgegevens, zoals de jaaropgaaf van uw werkgever
  • bankafschriften
  • als u een eigen woning hebt: de WOZ-waarde met waardepeildatum 1 januari 2011
  • eventueel betalingsbewijzen van aftrekposten