Belastingdienst

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.

Belastingdienst

Opgaaf rekeningnummer particulieren

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier geeft u uw rekeningnummer aan ons door. U kunt hiermee ook een eerder aan ons doorgegeven rekeningnummer wijzigen. Wij gebruiken het nieuwe rekeningnummer tot u zelf weer een wijziging aan ons doorgeeft.

1 rekeningnummer voor uitbetalingen

U geeft 1 rekeningnummer op voor een:

  • teruggaaf inkomstenbelasting
  • toeslag
  • teruggaaf bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw)

Het rekeningnummer moet op uw naam staan.

Voordat wij het rekeningnummer gebruiken, controleren wij of het op uw naam staat. Dit kan enige dagen duren. Als wij meer informatie van u nodig hebben, sturen wij u een brief.

Ontvangt u nu een toeslag of belastingteruggaaf en wilt u dat wij de uitbetaling op uw oude rekeningnummer direct stoppen? Bel dan de BelastingTelefoon.

U bent ondernemer

Bent u ondernemer? Dan kunt u uw rekeningnummer wijzigen met het formulier Opgaaf rekeningnummer ondernemers.

U woont buiten Nederland

Woont u buiten Nederland? Dan moet u een brief sturen om een rekeningnummer door te geven.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor heeft u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. U kunt het formulier ook eerst afdrukken en daarna met de hand invullen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).