Opgaaf rekeningnummer particulieren

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier geeft u een Nederlands rekeningnummer aan ons door. U kunt hiermee ook een eerder aan ons doorgegeven rekeningnummer wijzigen. Wij gebruiken het nieuwe rekeningnummer tot u zelf weer een wijziging aan ons doorgeeft.

1 rekeningnummer voor uitbetalingen

Geef 1 rekeningnummer op voor een:

  • teruggaaf inkomstenbelasting
  • toeslag
  • teruggaaf bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw)

Het rekeningnummer moet op uw naam staan.

Voordat wij het rekeningnummer gebruiken, controleren wij of het op uw naam staat. Dit kan enige dagen duren. Als wij meer informatie van u nodig hebben, sturen wij u een brief.

Ontvangt u nu een toeslag of belastingteruggaaf en wilt u dat wij de uitbetaling op uw oude rekeningnummer direct stoppen? Bel dan de BelastingTelefoon.

U bent ondernemer

Gebruik dit formulier alleen als u bent vrijgesteld voor de btw en u doet geen aangifte voor:

  • loonheffingen
  • vennootschapsbelasting

Andere situatie? Kijk bij Rekeningnummer doorgeven of wijzigen wat voor u de makkelijkste manier is.

Buitenlands rekeningnummer doorgeven

Daarvoor moet u misschien een brief sturen. Kijk of dat zo is bij Buitenlands rekeningnummer doorgeven of wijzigen met een brief.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor heeft u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. U kunt het formulier ook eerst afdrukken en daarna met de hand invullen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).  

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.