Inspiratiebundel AEO

Bedrijven helpen bedrijven. Dat is de basis van de Inspiratiebundel Authorised Economic Operator (AEO). In de inspiratiebundel AEO staan 56 inspirerende praktijkvoorbeelden die bedrijven op weg kunnen helpen met een betere interne beheersing van Douane- en supply chain risico’s. En het zorgt voor lagere kosten!

De inspiratiebundel AEO wijst ook kleinere en middelgrote bedrijven de weg naar de Douane. In de bundel vertellen zij hoe ze overleggen met de Douane, over de beheersmaatregelen die zij treffen en over hoe zij vorm geven aan hun AEO-status. Ook vertellen ze welke (wettelijke) voordelen de AEO-status hen oplevert.

Opdrachtgever van de inspiratiebundel is het Topconsortium voor Kennis en Innovatie in de Logistiek (TKI Logistiek) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 4 koepelorganisaties en 15 bedrijven met een AEO-vergunning (AEO-gecertificeerden) werkten mee.

Deze inspiratiebundel is bedoeld voor hoger management, managers en medewerkers met Douaneverantwoordelijkheden bij bedrijven met een AEO-vergunning.

Laat u ook inspireren! Lees de Inspiratiebundel Authorised Economic Operator (AEO).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.