Provianderen / Bunkeren

Wilt u proviand of bunkers aan boord van een zeeschip brengen? Dan moet u eerst de Douane informeren.

Provianderen

Hieronder leest u hoe u ons informeert als u proviand aan boord brengt.

Meldingen voor proviand vanaf 30 december 2017 alleen nog elektronisch

U kunt meldingen aan de Douane van voorgenomen proviandleveringen alleen nog elektronisch doen via het Single Window voor maritiem en lucht. U doet dit met het zogenoemde PRO-bericht. Dit geldt voor proviandeurs en scheepsleveranciers. De invoering van fase 2 van het Single Window voor maritiem en lucht betekent dat u alleen nog op deze manier kunt melden.

Na uw melding kunnen we u vragen om bewijsstukken digitaal op te sturen.

Uiterlijk de 1e werkdag na de proviandering levert u de douaneaangiften of de elektronisch Administratieve Documenten (e-AD's) in bij het Centraal meldpunt proviand. U kunt ze afgeven of opsturen. Het adres van het meldpunt ziet u hieronder.

Let op!

Bevinden de proviandleveringen zich onder de regeling (weder)uitvoer? Dan krijgt u automatisch het bericht 'confirmation of exit'. U hoeft dan geen aangifte in te leveren.

Bevinden de proviandleveringen zich onder de regeling douanevervoer? En hebt u een Vergunning toegelaten geadresseerde? Dan hoeft u het begeleidingsdocument niet in te sturen. Hebt u geen Vergunning toegelaten geadresseerde? Dan moet u de zending op de gebruikelijke wijze afmelden bij het Centraal meldpunt proviand.  

Het adres van het meldpunt is:

Centraal meldpunt proviand
Douane Rotterdam Haven
Kantoor Maasvlakte 
Bosporusstraat 5
3199 LJ  Maasvlakte Rotterdam

Noodprocedure

Storing in de computerverbinding met de Douane? Of storing in de automatiseringssystemen bij de Douane of bij u? In de noodprocedure leest u wat u kunt doen om uw logistieke proces op gang te houden.

Bunkeren

Hieronder leest u hoe u ons informeert als u bunkers aan boord brengt.

Meldingen voor bunkers tot en met 31 maart 2018 per mail en elektronisch

U meldt de zending uiterlijk 2 uur voor aflevering van de bunkers aan boord van het schip. U doet dit per e-mail, met daarin als bijlage het ingevulde Meldingsformulier proviand / bunkers. Stuur uw mail naar: douane.ccc.overlading@belastingdienst.nl.

Het gaat om deze meldingen:

  • meldingen voor leveringen van bunkers aan zeeschepen
  • meldingen vanuit een andere EU-lidstaat voor voorgenomen leveringen van zeebunkers in Nederland

U kunt meldingen van bunkers ook elektronisch doen via het Single Window voor maritiem en lucht. U doet dit met het zogenoemde PRO-bericht.

Meldingen voor bunkers vanaf 1 april 2018 alleen elektronisch

Vanaf 1 april 2018 kunt u de meldingen van voorgenomen bunkerleveringen alleen nog elektronisch doen via het Single Window voor maritiem en lucht. Dit geldt voor alle bunkeraars.

Voorbereidingstijd

Om u voldoende voorbereidingstijd te geven, hebt u nog tot en met 31 maart 2018 de tijd om u aan te sluiten op het Single Window voor maritiem en lucht. Zo kunt u op tijd elektronisch melden. Wij adviseren u contact op te nemen met een softwareleverancier die voor u het elektronische bericht kan verzorgen.  

Vanaf 1 april 2018 nemen we meldingen per e-mail niet meer in behandeling.

Noodprocedure

Na 31 maart 2018 mag u de noodprocedure alleen gebruiken met toestemming van de Douane. U meldt dan per e-mail, met daarin als bijlage het ingevulde Meldingsformulier proviand / bunkers

Vragen

Hebt u vragen over deze verandering? Stuur ons dan een e-mail: douane.dlk.im.proviand@belastingdienst.nl.

 

 

 

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.