Ik help iemand met de Berichtenbox op MijnOverheid

Helpt u een familielid of kennis met zijn belasting- en toeslagzaken? Of bent u een belastingadviseur of maatschappelijk dienstverlener en helpt u uw klanten met hun aangifte of toeslagen? Dan helpen wij u graag op weg zodat u voldoende weet om vragen over de Berichtenbox op MijnOverheid te beantwoorden. Hieronder staat hoe u iemand helpt om zijn account op MijnOverheid te activeren, en daarmee zijn Berichtenbox.

Ik leer iemand hoe hij zelf digitale post ontvangt en leest

Heeft de hulpvrager nog geen DigiD? Dan kunt u samen met hem de stappen doorlopen om een DigiD aan te vragen. Dit zal hij waarderen, want zodra hij een DigiD heeft, heeft hij meer mogelijkheden zelf zijn zaken te regelen. Hij kan dan bijvoorbeeld zelf telefonisch iemand machtigen. Daarna kunt u hem helpen om zijn account op MijnOverheid te activeren, en daarmee zijn Berichtenbox. U kunt hierbij gebruikmaken van de instructiefolder.

Degene die ik help wil dat ik zijn digitale post ontvang en lees

Wil de hulpvrager u machtigen om bepaalde berichten uit zijn Berichtenbox te ontvangen en te lezen? Vraag dan een machtigingscode aan via machtigen.digid.nl. U hebt daarvoor uw eigen DigiD nodig en het burgerservicenummer, de geboortedatum en de toestemming van de hulpvrager.

Let op!

De hulpvrager ontvangt de machtigingscode altijd per post op zijn huisadres. Hij geeft die aan u (de helper).

De hulpvrager kan ook zelf een machtigingscode aanvragen via machtigen.digid.nl. Hij kan deze code ook telefonisch aanvragen bij de DigiD-helpdesk. Het nummer van de DigiD-helpdesk is: 088 - 123 65 55 (lokaal tarief). Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur.

U kunt ervoor kiezen om de berichten van de Belastingdienst voor de hulpvrager in uw eigen Berichtenbox te ontvangen en te lezen. Geef dit aan als u een machtigingscode aanvraagt via machtigen.digid.nl.

U kunt op dit moment nog niet aangeven dat u een e-mail wilt ontvangen als er een nieuw bericht in de Berichtenbox van de hulpvrager binnenkomt.  

Let op!

De hulpvrager kan de machtiging altijd intrekken. Dat kan hij ook telefonisch doen bij de DigiD-helpdesk.

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.