Aangifte bpm doen

Voordat u bpm-aangifte doet, moet u uw personenauto, bestelauto of motor laten identificeren of keuren bij een RDW-keuringsstation. De RDW stuurt ons hierna uw voertuiggegevens. Die krijgt u niet meer zelf.

Stuur ons uw aangifte bpm via de post, of deponeer deze in de aangiftezuil van de Belastingdienst op het keuringsstation. 

Wanneer doe ik bpm-aangifte?

Koopt u in Nederland een nieuwe personenauto of een nieuwe motor? Dan doet de importeur aangifte voor u en hij betaalt de bpm voor u. Als bpm-aangifte is gedaan en de bpm is betaald, krijgt uw auto of motor een kenteken van de RDW. Daarna mag u uw personenauto of motor op de openbare weg gebruiken.

In de volgende situaties moet u zelf bpm-aangifte doen en bpm betalen:

  • U koopt in het buitenland een personenauto of een motor, en u wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland.
  • U koopt in het buitenland een bestelauto (in gebruik genomen op of na 1 juli 2005) en u wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland. Vul dan de Opgave bruto bpm-bedrag bestelauto in. Voldoet u niet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling, dan moet u de bpm betalen. U krijgt hierover een brief.
  • U bouwt een motorrijtuig, zoals een bestelauto om tot personenauto, en u wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland.
  • U gebruikt op de openbare weg in Nederland een personenauto, motor of bestelauto (in gebruik genomen op of na 1 juli 2005) met een buitenlands kenteken.
  • U gebruikt op de openbare weg in Nederland een personenauto, motor of bestelauto (in gebruik genomen op of na 1 juli 2005) met een buitenlands kenteken die u hebt geleend, gehuurd of geleaset. En de periode genoemd in het huur- of leasecontract is niet langer dan 4 jaar. Dan betaalt u alleen bpm over de huur- of leaseperiode.
  • U hebt de motor van uw personenauto binnen 3 jaar na inschrijving in het kentekenregister in een zodanige staat gebracht dat de CO2-uitstoot hoger is dan de CO2-uitstoot waarover belasting is betaald.

Let op!

Koopt u als particulier een bestelauto (in gebruik genomen op of na 1 juli 2005) in Nederland? Of bent u een ondernemer, maar voldoet u niet aan de voorwaarden voor de ondernemersregeling? Dan moet de bpm worden of zijn voldaan door de vorige eigenaar.

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.