Wat gebeurt er na mijn aangifte bpm?

Na ontvangst van uw aangifte verwerken wij uw gegevens in onze systemen. Vervolgens bepalen wij of er een fysieke controle van uw motorrijtuig moet plaatsvinden. Zo ja, dan maken wij met u een afspraak hierover.

Blijkt na verwerking van uw aangifte dat u bpm moet betalen? Dan proberen wij u binnen 7 werkdagen een betaalbericht te sturen.

Na ontvangst van uw betaling geven wij aan de RDW door dat zij de kentekencard voor uw motorrijtuig kunnen afgeven. Deze krijgt u dan per post.

Hoeft u geen bpm te betalen? Dan geven wij direct aan de RDW door dat zij u de kentekencard kunnen sturen.

Aangifte met een taxatierapport

Doet u aangifte of melding bpm met een taxatierapport? Dan moet u het motorrijtuig 6 werkdagen na de betaling van de bpm in ongewijzigde staat ter beschikking houden voor controle. De inspecteur kan u in die tijd oproepen uw motorrijtuig te tonen op 1 van de locaties van Domeinen Roerende Zaken.

Op die locatie gebeurt dan een onderzoek naar de waarde van uw motorrijtuig. U moet zelf de bijkomende kosten betalen – bijvoorbeeld vervoerskosten naar de locatie. Het motorrijtuig moet in dezelfde staat zijn als u hebt aangegeven in het taxatierapport. Als de inspecteur u heeft opgeroepen, ontvangt u de kentekencard pas zodra het motorrijtuig is getoond en het onderzoek is afgesloten.

Controle van uw aangifte

Ook nadat u de bpm hebt betaald, kan een controle van uw aangifte leiden tot een naheffingsaanslag.

Krijgt u een naheffingsaanslag nadat u het motorrijtuig hebt verkocht? Dan kunt u die aanslag misschien niet meer verhalen op uw klant.

Melding als u de bpm per tijdvak mag voldoen

Hebt u als ondernemer een vergunning om de bpm per tijdvak te betalen? Dan laten wij de RDW in principe meteen na uw melding weten dat zij een kentekencard kunnen afgeven.

Moet er een hertaxatie plaatsvinden? Ook dan geven wij meteen aan de RDW door dat zij een kentekencard kunnen afgeven. Na ontvangst van het hertaxatierapport stellen wij het herrekende bruto bpm-bedrag vast. U krijgt hiervan bericht.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.