Wat gebeurt er na mijn aangifte bpm?

Na ontvangst van uw aangifte, verwerken wij uw gegevens in onze systemen. Vervolgens bepalen wij of er een fysieke controle van uw motorrijtuig moet plaatsvinden. Zo ja, dan maken wij met u een afspraak hierover.

Blijkt na verwerking van uw aangifte dat u bpm moet betalen? Dan proberen wij u binnen 7 werkdagen een betaalbericht te sturen.

Na ontvangst van uw betaling geven wij aan de RDW door dat zij de kentekencard voor uw motorrijtuig kunnen afgeven. Deze krijgt u dan per post.

Hoeft u geen bpm te betalen? Dan geven wij direct aan de RDW door dat zij u de kentekencard kunnen sturen.

Aangifte met een taxatierapport

Doet u aangifte of melding met een taxatierapport? Dan moet u het motorrijtuig, in ongewijzigde staat, 6 werkdagen ter beschikking houden vanaf het moment dat wij een complete aangifte van u hebben ontvangen. De inspecteur kan u oproepen uw motorrijtuig te tonen op één van de locaties van Domeinen Roerende Zaken. U moet uw motorrijtuig dan tonen voor een onderzoek naar de waarde ervan. Het motorrijtuig moet in dezelfde staat zijn als u hebt aangegeven in het taxatierapport. De kosten voor dit onderzoek moet u zelf betalen.

Aangifte door een ondernemer

Bent u ondernemer? Dan controleren wij uw aangifte nadat u de aangegeven bpm hebt betaald. Het kan zijn dat u een naheffingsaanslag krijgt. Hebt u het motorrijtuig dan al verkocht? Dan kan het zijn dat u de nageheven bpm niet meer kunt verhalen op uw klant.

Aangifte door een vergunninghouder

Bent u een vergunninghouder, en betaalt u de bpm achteraf? Dan geven wij na uw aangifte direct aan de RDW door dat zij een kentekencard kunnen afgeven.
Moet een hertaxatie plaatsvinden? Ook dan geven wij direct aan de RDW door dat zij een kentekencard kunnen afgeven. Na ontvangst van het hertaxatierapport, stellen wij het herrekende bruto bpm-bedrag vast. U krijgt hiervan bericht.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.