Naheffingsaanslag bpm

U kunt een naheffingsaanslag krijgen als u de bpm niet of niet volledig hebt betaald, of als u ten onrechte bpm hebt teruggekregen. U betaalt dan het verschil tussen de bpm die u hebt betaald en de bpm die u had moeten betalen, en eventueel een boete.

Wij kunnen tot 5 jaar na uw aangifte een naheffingsaanslag opleggen. Maar meestal is dat binnen 6 maanden na de tenaamstelling van de kentekencard.

U kunt onder meer in de volgende situaties een naheffingsaanslag krijgen:

Na aanpassing binnen 3 jaar een hogere CO2-uitstoot

Door bijvoorbeeld tuning verandert u uw personenauto. Doet u dit binnen 3 jaar na registratie van uw personenauto? En is de CO2-uitstoot van uw personenauto na tuning hoger dan op het moment van registratie? Dan kunt u een naheffingsaanslag krijgen. U betaalt dan het verschil tussen de bpm voor de hogere CO2-uitstoot en de bpm op het moment van registratie, en een boete.

Bestelauto voldoet niet (meer) aan de eisen

Hebt u uw bestelauto aangepast, en voldoet deze daardoor niet (meer) aan de eisen? Dan is uw auto voor de bpm een personenauto en moet u bpm betalen. Hebt u geen bpm betaald of ten onrechte bpm teruggekregen? Dan kunt u een naheffingsaanslag en een boete krijgen. Met de datum waarop u uw auto voor het eerst hebt gebruikt en het kenteken op uw naam is gezet, bepalen wij de bpm die u moet betalen.

Zie ook: Eisen aan een bestelauto.

Motorrijtuig met een buitenlands kenteken in Nederland gebruiken

Woont u in Nederland, en gebruikt u een motorrijtuig met een buitenlands kenteken in Nederland? Dan moet u bpm betalen. Als u de bpm niet hebt betaald, kunt u een naheffingsaanslag krijgen.

U betaalt voor uw motorrijtuig met een buitenlands kenteken geen bpm als u in aanmerking komt voor een vrijstelling, bijvoorbeeld:

Let op!

Misschien komt u in aanmerking voor de vrijstelling bij kortstondig gebruik. Deze vraagt u aan met het formulier 'Vrijstelling voor bpm en mrb bij kortstondig gebruik'. U moet dit doen voordat u gebruikmaakt van de weg in Nederland.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.