Overgangsregeling na een tariefswijziging

Verandert het bpm-tarief, en is dit nadelig voor u? Dan kunt u in aanmerking komen voor een overgangsregeling. Dit geldt alleen als de RDW het kenteken van de auto of motor vóór de tariefswijziging heeft afgegeven, en ná de tariefswijziging op uw naam zet.

Tariefsverlaging

Bij een tariefsverlaging kunt u door de overgangsregeling in aanmerking komen voor het nieuwe, lagere tarief. Zie ook: tariefsverlaging.

Tariefsverhoging

Bij een tariefsverhoging kunt u door de overgangsregeling in aanmerking komen voor het oude, lagere tarief. Dit kan alleen als de RDW het kenteken op uw naam zet, binnen 2 maanden na de datum van de tariefsverhoging. Én het kenteken heeft afgegeven vóór de tariefsverhoging. Zie ook: tariefsverhoging.

Hoe bepaal ik het gunstigste tarief?

Om te bepalen of het oude of nieuwe tarief gunstiger is, vergelijkt u het bruto bpm-bedrag volgens het oude tarief en volgens het nieuwe tarief. Vergelijk het saldo van alle verhogingen of verlagingen van het bruto bpm-bedrag. Houd ook rekening met energielabel en CO2-uitstoot. En vergelijk de tarieven vóór toepassing van de eventuele afschrijving bij een gebruikt motorrijtuig.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.