Tariefsverlaging

Bij een tariefsverlaging kunt u door de overgangsregeling in aanmerking komen voor het nieuwe, lagere tarief. Dit kan alleen als de RDW een kenteken heeft afgegeven vóór de tariefsverlaging, en ná de datum van de tariefsverlaging op uw naam zet.

Hieronder staan voorbeelden van situaties waarin u bezwaar kunt maken.

Voorbeeld: U bent particulier of ondernemer die aangifte doet en de bpm betaalt

U bent particulier of ondernemer en u hebt vóór de datum van de tariefswijziging bpm-aangifte gedaan en de bpm betaald volgens het oude tarief. Het kenteken is na de tariefswijziging op uw naam gezet.

Wilt u alsnog in aanmerking komen voor het nieuwe, lagere tarief? Dan kunt u bezwaar maken tegen het bpm-bedrag dat u op aangifte hebt betaald.

Voorbeeld: U bent een parallelimporteur die periodiek achteraf de bpm op aangifte betaalt

U bent een parallelimporteur en u hebt het bruto bpm-bedrag voor de auto of motor laten vaststellen bij een bpm-aangiftepunt.

De tenaamstelling heeft nog niet plaatsgevonden. Maar u wilt alvast een nieuw bruto bpm-bedrag laten vaststellen. Dan kunt u hierom vragen bij een bpm-aangiftepunt.

Heeft de tenaamstelling wel plaatsgevonden? Dan kunt u, eventueel direct bij uw aangifte bpm, bezwaar maken tegen het bpm-bedrag dat u op aangifte hebt betaald. Wij vragen dan aan de RDW om het bruto bpm-bedrag aan te passen.

Voorbeeld: U bent een (officiële) importeur die periodiek achteraf de bpm op aangifte betaalt

U bent een importeur en u stelt zelf het bruto bpm-bedrag voor de auto of motor vast.

Is nog geen bpm-aangifte gedaan? Dan kunt u aan de RDW vragen om het bruto bpm-bedrag voor de auto of motor aan te passen. U kunt het bruto bpm-bedrag zelf vaststellen volgens het nieuwe, lagere tarief en dit in de bpm-aangifte opnemen.

Hebt u al bpm-aangifte gedaan, en is de bpm betaald? Dan kunt bezwaar maken, en vragen om in aanmerking te komen voor het nieuwe, lagere tarief.

 

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.