Wanneer betaal ik bpm?

U betaalt bpm in de volgende gevallen:

Kenteken op uw naam zetten

U betaalt bpm als u het kenteken van een zelf geïmporteerde personenauto, motor of bestelauto op uw naam laat zetten. Voor een bestelauto betaalt u alleen bpm, als uw bestelauto op of na 1 juli 2005 voor het eerst in gebruik is genomen, en u geen ondernemer bent of niet voldoet aan de ondernemersregeling.

Bestelauto ombouwen tot personenauto

U betaalt bpm als u in Nederland rijdt met een bestelauto die tot personenauto is omgebouwd.

In Nederland wonen en een auto of motor met een buitenlands kenteken

U betaalt bpm als u in Nederland woont, en in Nederland op de openbare weg gebruikmaakt van een auto of motor met een buitenlands kenteken. Voor een bestelauto betaalt u alleen bpm als deze op of na 1 juli 2005 voor het eerst in gebruik is genomen.

Geen ondernemersregeling of gehandicaptenregeling meer

U betaalt bpm als u een bestelauto hebt, en niet meer voldoet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling of gehandicaptenregeling.

Geen taxivervoer of openbaar vervoer meer

U betaalt bpm als u niet meer voldoet aan de regeling taxivervoer of openbaar vervoer.

Leen-, huur- of leaseauto met een buitenlands kenteken

U betaalt bpm als u in Nederland woont, en langer dan 14 dagen in Nederland wilt rijden met een personenauto, motor of bestelauto met een buitenlands kenteken, die u in het buitenland hebt geleend, gehuurd of geleaset. Is de periode genoemd in het huur- of leasecontract niet langer dan 4 jaar? Dan betaalt u alleen bpm over de huur- of leaseperiode.

Na aanpassing heeft uw personenauto een hogere CO2-uitstoot

U betaalt bpm als u binnen 3 jaar na afgifte van het eerste kenteken, de staat van uw personenauto zo wijzigt dat de CO2-uitstoot hoger is dan bij de kentekenregistratie.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.