Teruggaaf voor taxi's of openbaar vervoer

Tot 1 januari 2020 kon u als ondernemer onder bepaalde voorwaarden betaalde bpm voor taxi’s of openbaar vervoer terugvragen. Sinds 1 januari 2020 kunt u geen gebruik meer maken van deze teruggaafregeling bpm voor taxi’s of openbaar vervoer. Tenzij u nog binnen de 3-jaarstermijn voldoet aan de voorwaarden.

Vanaf wanneer geldt de 3-jaarstermijn?

De 3-jaarstermijn waarbinnen u moet voldoen aan de voorwaarden voor de teruggaaf, geldt vanaf het moment van de teruggaaf tot uiterlijk 31 december 2022. In die 3 jaar moet u de personenauto voor 90% of meer blijven gebruiken als taxi of voor openbaar vervoer. Het moment waarop de 3-jaarstermijn begint, geldt ook voor de termijn waarbinnen de doorschuifregeling kan worden toegepast. Voldoet u binnen 3 jaar niet meer aan de voorwaarden voor de teruggaaf? Of verkoopt u de auto? Dan moet u (een deel van) de bpm terugbetalen.

Voorwaarden voor teruggaaf binnen de 3-jaarstermijn

  • De RDW heeft de auto goedgekeurd om te gebruiken als taxi of voor openbaar vervoer.
  • U hebt een geldige WP-vergunning.
    Met een WP-vergunning mag u de auto gebruiken als taxi of voor openbaar vervoer. Kiwa Register heeft deze vergunning afgegeven namens de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat.
  • U hebt verklaard dat u de auto voor minimaal 90% gebruikt als taxi of voor openbaar vervoer.
  • U bent niet failliet en u hebt geen surseance van betaling gekregen.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.