Bestelauto die vanaf 1 juli 2005 in gebruik is genomen

Is uw bestelauto op of na 1 juli 2005 voor het eerst in gebruik genomen? Dan moet u bpm betalen. De datum waarop uw bestelauto voor het eerst in gebruik is genomen, staat op uw kentekencard bij 'datum eerste toelating'.

Soms hoeft u voor uw bestelauto geen bpm te betalen:

Let op!

Is het kenteken van uw bestelauto afgegeven vóór 1 juli 2005? Of is uw bestelauto geïmporteerd en voor het eerst in gebruik genomen vóór 1 juli 2005? Dan valt uw bestelauto nog onder de 'oude regeling'. U hoeft dan geen bpm te betalen, als uw bestelauto aan de eisen voldoet.

Ik gebruik de bestelauto als ondernemer

Bent u ondernemer, dan betaalt u geen bpm als u uw bestelauto voor meer dan 10% van de per jaar gereden kilometers voor uw onderneming gebruikt.

In alle andere situaties betaalt u wel bpm voor uw bestelauto.

Let op!

Hebt u een bestelauto gekocht buiten Nederland? Vul dan het formulier Aangifte/melding/opgaaf bpm  en stuur dit formulier naar:

Belastingdienst
Postbus 2710
6401 DE Heerlen

Zie ook: Ondernemersregeling.

Ik ben gehandicapt of ik vervoer een gehandicapte in mijn bestelauto

Bent u gehandicapt en bent u afhankelijk van een (aangepaste) bestelauto voor uw vervoer en het vervoer van uw rolstoel of een ander hulpmiddel? Of vervoert u een gehandicapte in een aangepaste bestelauto? Dan kunt u de betaalde bpm terugkrijgen met het formulier Verzoek om teruggaaf gehandicaptenregeling. Moet u nog bpm aan ons betalen? Dan kunnen wij de teruggaaf verrekenen met dat bedrag.

Zie ook: Gehandicaptenregeling.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.