Vrijstelling voor vervoer van rolstoel in laadruimte bestelauto

Hebt u een bestelauto die vóór 1 juli 2005 is geregistreerd in Nederland? Of hebt u een geïmporteerde bestelauto met een datum van eerste ingebruikname vóór 1 juli 2005? Dan kunt u vrijstelling van bpm krijgen als u uw bestelauto laat aanpassen voor vervoer van een rolstoel in de laadruimte.

Let op!

Deze vrijstelling geldt niet als u een gehandicapte in de laadruimte van uw bestelauto vervoert.

Bij vrijstelling voor vervoer van een rolstoel in de laadruimte, mag uw bestelauto afwijken van de eisen aan een bestelauto. Hieronder staan aanpassingen die u aan uw bestelauto mag laten aanbrengen.

Voorziening om rolstoel vast te zetten

U mag op de laadvloer van uw bestelauto een voorziening laten aanbrengen om de rolstoel vast te zetten.

Vaste wand weghalen

U mag de vaste wand tussen de laadruimte en de bestuurderscabine laten weghalen, als de gehandicapte alleen via de laadruimte in de bestuurderscabine kan plaatsnemen.

Vrijstelling aanvragen

Voor deze vrijstelling belt u met de BelastingTelefoon Auto. Wij maken dan met u een afspraak voor een 'fysieke controle' van uw bestelauto. U krijgt vrijstelling als uw bestelauto aan de eisen voldoet.

Geen vrijstelling voor een bestelauto vanaf 1 juli 2005

Hebt u een bestelauto die vanaf 1 juli 2005 is geregistreerd in Nederland? Of hebt u een geïmporteerde bestelauto met een datum van eerste ingebruikname vanaf 1 juli 2005? Dan komt u niet in aanmerking voor vrijstelling als u deze bestelauto aanpast voor vervoer van een rolstoel in de laadruimte. U betaalt bpm, maar u kunt wel teruggaaf aanvragen met het formulier 'Verzoek om teruggaaf bpm/Gehandicaptenregeling'. Lees de voorwaarden op dit formulier.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.