Vrijstelling bpm werkgever - aanvraag en voorwaarden

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Voorwaarden

Bent u de eigenaar of houder van een motorrijtuig (personenauto, bestelauto of motor) met een buitenlands kenteken? Dan komt u in aanmerking voor de werkgeversvrijstelling als u in Nederland woont en voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in Nederland en u hebt een onderneming in het buitenland.
  • U hebt een motorrijtuig met een buitenlands kenteken.
  • U toont met een kilometerregistratie aan dat u het motorrijtuig voor ten minste 50% zakelijk buiten Nederland gebruikt. De afstand tussen uw woonplaats en uw werkplaats in het buitenland en omgekeerd telt hierbij niet mee.

Na ontvangst van de 'Vrijstelling bpm werkgever' mag u in Nederland rijden met het motorrijtuig met buitenlands kenteken.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:

Belastingdienst
Postbus 4
6400 AA Heerlen

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.