Motorrijtuigenbelasting betalen: dit zijn de mogelijkheden

U kunt de motorrijtuigenbelasting voor uw personenauto, bestelauto, kampeerauto, motor of autobus betalen via een automatische incasso. U betaalt dan per maand. En altijd op tijd. U leest hier of u een machtigingsformulier moet aanvragen voor een auto automatische incasso.

U hoeft geen machtigingsformulier aan te vragen

Hebt u onlangs een motorrijtuig op uw naam gezet? En hebt u in het verleden geen machtiging afgegeven voor een automatische incasso motorrijtuigenbelasting? Dan sturen wij u een rekening. Die moet u betalen. U krijgt vanzelf een machtigingsformulier van ons waarmee u de automatische incasso kunt regelen. U hoeft deze dus niet zelf aan te vragen. Het kan wel een aantal weken duren voordat u die machtiging krijgt.

U hebt geen machtigingsformulier (meer)

Hebt u geen machtigingsformulier (meer)? En wilt u de motorrijtuigenbelasting voortaan via een automatische incasso gaan betalen? Vraag dan een machtigingsformulier aan bij de BelastingTelefoon Auto.

Let op!

Gebruikt u de overgangsregeling voor oldtimers? Of hebt u een vrachtauto? Dan kunt u uw motorrijtuigenbelasting niet betalen via automatische incasso.

Betalen en buitenland

Verblijft u tijdelijk buiten Nederland, en betaalt u niet via automatische incasso? Vraag dan een machtigingsformulier aan bij de BelastingTelefoon Auto om dit te regelen. Wilt u niet via automatische incasso betalen? Dan moet u zelf iets regelen. U kunt bijvoorbeeld iemand vragen de rekeningen voor u te betalen. Maar u blijft zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van uw motorrijtuigenbelasting.

Let op!

Verblijft u tijdelijk buiten Nederland en neemt u uw motorrijtuig niet mee? Dan kunt u uw motorrijtuig schorsen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.