Motorrijtuigenbelasting betalen via automatische incasso

U kunt uw motorrijtuigenbelasting betalen via automatische incasso. Wij schrijven uw motorrijtuigenbelasting dan rond de 28e van iedere maand automatisch van uw rekening af.

Hoeveel betaal ik automatisch per maand?

Bereken uw motorrijtuigenbelasting per 3 maanden met de rekenhulp Hoeveel motorrijtuigenbelasting moet ik betalen? en deel dat bedrag door 3. Dit is het maandbedrag dat wij iedere maand automatisch van uw rekening afschrijven. Wij ronden de maandbedragen af op hele euro’s. Daarom kunnen deze bedragen onderling iets verschillen.

Ik heb te veel of te weinig betaald

Als u via automatische incasso te veel hebt betaald, krijgt u de te veel betaalde belasting op het bij ons bekende rekeningnummer terug. Als u te weinig hebt betaald, schrijven wij dat bedrag automatisch af bij de eerstvolgende incasso.

Stornering

Als u een brief hebt ontvangen dat een betaling gestorneerd is (dit betekent dat u het geïncasseerde bedrag zelf hebt teruggeboekt of dat wij het bedrag niet van uw bankrekening hebben kunnen afschrijven), hoeft u niets te doen. De mislukte incasso wordt de eerst volgende mogelijkheid opnieuw geïncasseerd. Is het een 3e stornering? Dan krijgt u een naheffingsaanslag zonder boete over de motorrijtuigenbelasting die u nog moet betalen.  En u neemt voor het betreffende kenteken niet langer deel aan de regeling automatisch betalen.

Machtigen voor automatische incasso

U vraagt een automatische incasso aan met een machtigingsformulier. Maar dat formulier hoeft u niet in elke situatie aan te vragen. Bij Hoe betaal ik mijn motorrijtuigenbelasting? leest u daar meer over.

Automatische incasso niet mogelijk

U kunt uw motorrijtuigenbelasting niet automatisch betalen als u:

Rekeningnummer wijzigen

Wilt u het rekeningnummer voor de automatische betaling aanpassen? Bel dan met de BelastingTelefoon Auto en vraag een nieuwe machtiging aan.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.