Ik verkoop mijn auto of motor

Verkoopt u uw auto of motor? Dan moet u een aantal zaken regelen, zodat u niet meer aansprakelijk bent voor bijvoorbeeld de motorrijtuigenbelasting of de APK.

 

Wat is uw situatie?

Wat moet u doen?

Meer informatie

Ik verkoop mijn auto of motor aan een particulier

 

Als u een auto of motor verkoopt aan een particulier of een niet door de RDW erkend autobedrijf, moet u op een postNL-kantoor het kenteken laten overschrijven op naam van de koper. U krijgt dan een vrijwaringsbewijs. Wij zetten de motorrijtuigenbelasting op dat moment automatisch stop. Teveel betaalde belasting ontvangt u automatisch terug.

 

Bpm
Maakt u gebruik van de ondernemers- of gehandicaptenregeling voor teruggaaf of vrijstelling van bpm? En verkoopt u uw bestelauto aan een particulier? Dan moet u misschien aangifte bpm doen.

Ik verkoop mijn auto of motor aan een door de RDW erkend autobedrijf.

 

Als u een auto of motor verkoopt aan een door de RDW erkend autobedrijf, ontvangt u van het bedrijf een vrijwaringsbewijs. Wij zetten de motorrijtuigenbelasting op dat moment automatisch stop. Teveel betaalde belasting ontvangt u automatisch terug.

Ik exporteer mijn auto of motor

Als u uw auto exporteert, moet u contact opnemen met de RDW. Zodra het kenteken daar is aangemeld voor export, zetten wij de motorrijtuigenbelasting automatisch stop.
Teveel betaalde belasting ontvangt u automatisch terug.

 

In bepaalde gevallen kunt u ook bpm terugvragen.

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.