Ik verkoop mijn auto of motor

Verkoopt u uw auto of motor? Dan moet u een aantal zaken regelen, zodat u niet meer aansprakelijk bent voor bijvoorbeeld de motorrijtuigenbelasting of de APK. Kijk hieronder welke situatie voor u geldt.

Ik verkoop mijn auto of motor aan een particulier

Als u uw auto of motor verkoopt aan een particulier of aan een niet-RWD-erkend autobedrijf, dan moet u op een PostNL-punt het kenteken laten overschrijven op de naam van de koper. U krijgt dan een vrijwaringsbewijs. Wij zetten de motorrijtuigenbelasting op dat moment dan stop. Te veel betaalde belasting ontvangt u automatisch terug.

Meer informatie: Een auto verkopen (RDW).

Bpm

Maakt u gebruik van de ondernemers- of gehandicaptenregeling voor teruggaaf of vrijstelling van bpm? En verkoopt u uw bestelauto aan een particulier? Dan moet u misschien aangifte bpm doen.

Ik verkoop mijn auto of motor aan een RWD-erkend autobedrijf

Als u uw auto of motor verkoopt aan een door RDW-erkend autobedrijf, ontvangt u van dat autobedrijf een vrijwaringsbewijs. Wij zetten de motorrijtuigenbelasting op dat moment automatisch stop. Te veel betaalde belasting ontvangt u automatisch terug.

Meer informatie: Een auto verkopen (RDW).

Ik exporteer mijn auto of motor

Als u uw auto of motor exporteert, moet u het motorrijtuig aanmelden bij de RDW. Daarna zetten wij de motorrijtuigenbelasting automatisch stop. Te veel betaalde belasting ontvangt u automatisch terug. In bepaalde gevallen kunt u bpm terugvragen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.