Ik krijg een pakket uit het buitenland - waar moet ik op letten?

Ontvangt u (als particulier) producten uit het buitenland? Bijvoorbeeld door het kopen bij een webwinkel via internet, of als cadeau van familie of vrienden? De Douane controleert of de goederen Nederland binnen mogen, kijkt of u belastingen bij invoer moet betalen en berekent - als u moet betalen - hoeveel dat is.

Hoe zit het als ik iets ontvang van een buitenlands bedrijf?

Ontvangt u goederen die u bestelde bij organisaties of bedrijven, die de goederen vanuit Amerika (USA), China of een ander niet-EU-land versturen? Bijvoorbeeld na kopen of bestellen bij een webwinkel via internet of bij een postorderbedrijf? En u wilt die goederen importeren. Hoe gaat dat? Wat kost dat aan belastingen (zoals invoerrechten) en andere kosten? Welke tarieven gelden voor welke goederen? Goed om te weten: uw post of koeriersbedrijf zorgt voor inklaring bij de Nederlandse Douane. U betaalt aan hen de kosten voor het doen van aangiften en de belastingen voor het invoeren.

Lees verder over...

Waar let ik op met pakjes van particulieren uit het buitenland?

Ontvangt u goederen uit het buitenland van particulieren, bijvoorbeeld van een familielid of vriend(in)? Is de waarde (verzendkosten niet meegerekend) niet meer dan € 45? Dan betaalt u geen belastingen voor het invoeren van de goederen. Voor alcoholische dranken betaalt u accijns. Is de waarde meer dan € 700? Dan gelden de standaardtarieven voor invoerrechten. Goed om te weten: uw post of koeriersbedrijf zorgt voor inklaring bij de Nederlandse Douane. U betaalt aan hen de kosten voor het doen van aangiften en de belastingen bij invoer.

Lees verder over...

Pakketje nog niet gehad? Vraag het uw koeriersbedrijf

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.