Geneesmiddelen (voor reizigers)

U mag alleen geneesmiddelen voor eigen gebruik meenemen. Soms vragen we om een bewijs dat de geneesmiddelen voor uzelf zijn (of voor uw kinderen). Een medisch paspoort is zo'n bewijs. U kunt een medisch paspoort krijgen bij uw arts of apotheek.

U mag geen diergeneesmiddelen meenemen.

Niet naar Nederland laten sturen

U mag geen geneesmiddelen in Nederland laten invoeren, bijvoorbeeld na uw bestelling op internet. De Douane neemt die geneesmiddelen in beslag, tenzij u de juiste vergunningen voor invoer kan overleggen bij invoer (via Farmatec, onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Medicijnen en Opiumwet

Valt uw medicijn onder de Opiumwet? Dan hebt u een officiële verklaring nodig. Hierover leest u meer op:

Veel landen rekenen sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen of andere medicijnen tot de verdovende middelen. Dit kunnen ook landen van de Europese Unie (EU) zijn. Informeer vooraf of u een geneesmiddel mee mag nemen. Bijvoorbeeld bij de ambassade van het land waar u naartoe reist.

Binnen de Europese Unie

Ook binnen de Europese Unie (EU) kunnen er regels en beperkingen gelden voor het meenemen van medicijnen. Meer weten? Kijk op www.rijksoverheid.nl, onderwerp: Wat heb ik nodig als ik mijn medicijnen meeneem op reis?

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.