Fiscale regelingen (internationaal)

Hoeveel belasting u precies moet betalen en in welk land, hangt af van uw persoonlijke situatie. Hier leest u alles over de regels die er gelden en de belastingverdragen die er zijn tussen verschillende landen.

Buitenlandse inkomsten: in welk land belasting betalen?

Als u in Nederland woont, dan moet u in uw belastingaangifte uw gehele wereldinkomen aangeven. Om te voorkomen dat u in meerdere landen inkomstenbelasting betaalt over uw inkomen, krijgt u in Nederland een aftrek op de verschuldigde inkomstenbelasting. Woont u buiten Nederland, dan gelden er speciale regels.

Lees verder over...

Kwalificerende buitenlandse belastingplicht (vanaf 2015)

Vanaf 2015 geldt de zogenoemde regeling voor kwalificerende buitenlandse belastingplicht. Voldoet u aan alle voorwaarden van deze nieuwe regeling? Dan kunt u dezelfde aftrekposten, heffingskortingen en heffingsvrij vermogen krijgen als een inwoner van Nederland.

Lees verder over...

Buitenlandse belastingplicht

Bent u een buitenlands belastingplichtige? En hebt u inkomsten waarover Nederland belasting mag heffen? Dan zijn voor ons alleen deze inkomsten van belang.

Lees verder over...

Fiscale partner

Voldoet u aan de voorwaarden voor fiscaal partnerschap? En woont u of uw partner niet in Nederland? Dan hebt u te maken met aanvullende voorwaarden voor fiscaal partnerschap. De aanvullende voorwaarden voor fiscaal partnerschap zijn afhankelijk van het jaar.

Lees verder over...

Sociale zekerheid bij grensoverschrijdend werken en ondernemen

Woont u in een ander land dan het land waarin u werkt? Of ontvangt u een uitkering uit een ander land dan het land waarin u woont? Bij grensoverschrijdend werken en ondernemen speelt niet alleen de vraag in welk land uw inkomsten belast zijn een rol. Het is ook belangrijk om te weten in welk land u sociaal verzekerd bent.

Lees verder over...

Gegevensuitwisseling met de Verenigde Staten

Amerikaanse staatsburgers moeten altijd belastingaangifte doen in de Verenigde Staten. Het maakt niet uit waar zij wonen. Daarom zijn financiële instellingen, zoals banken en verzekeringmaatschappijen, wereldwijd verplicht financiële gegevens van Amerikaanse belastingplichtigen door te geven aan de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS).

Lees verder over...

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.