Werken en wonen in Nederland of een ander land

Werkt u buiten Nederland en woont u in Nederland? Of woont u in een ander land en werkt u in Nederland? Dan heeft dit gevolgen voor de inkomstenbelasting die u moet betalen.

Tijdelijk in een ander land werken

Wordt u door uw werkgever (tijdelijk) uitgezonden vanuit Nederland naar een ander land om daar te werken? Of wordt u uitgezonden naar Nederland vanuit een ander land? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw belastingplicht en uw sociale zekerheid, zoals de AOW of Zvw.

Lees verder over...

Gevolgen sociale zekerheid bij uitzending

Werkt u in Nederland en wordt u door uw werkgever tijdelijk naar een ander land uitgezonden? Dan kunnen onder bepaalde voorwaarden de Nederlandse sociale verzekeringen van toepassing blijven.

Lees verder over...

Uitgezonden overheidspersoneel

Hebt u de Nederlandse nationaliteit, werkt u bij de Nederlandse overheid en wordt u uitgezonden om buiten Nederland te werken? Dan behandelen wij u in een aantal gevallen alsof u in Nederland woont.

Lees verder over...

Regels voor (hypotheek)leningen

Hebt u na 1 januari 2013 een eigen woning gekocht? Of hebt u na 1 januari 2013 uw hypotheek of lening voor een eigen woning verhoogd? Of is uw hypotheek of lening nu hoger dan in 2012, omdat u een duurdere woning hebt gekocht? Dan hebt u te maken met nieuwe regels rondom de aftrek van de hypotheekrente.

Lees verder over...

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.