U woont meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens

Voor de 30%-regeling geldt dat u van de 24 maanden vóór uw 1e werkdag in Nederland meer dan 16 maanden buiten Nederland hebt gewoond. Én ook op meer dan 150 kilometer (hemelsbreed) van de Nederlandse grens.

Let op!

Hebt u eerder in Nederland gewerkt en kwam u toen in aanmerking voor de 30%-regeling? En bent u daarna weer buiten Nederland gaan wonen? Dan geldt het 150-kilometercriterium niet als uw eerdere werkzaamheden in Nederland:

  • maximaal 8 jaar geleden zijn begonnen, én
  • u op dat moment - in de 24 voorafgaande maanden langer dan 16 maanden - hemelsbreed meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens woonde

Uitzondering voor gepromoveerden

Bent u een werknemer met de doctorstitel (gepromoveerd)? En bent u binnen 1 jaar na uw promotie in Nederland gaan werken? Dan moet u voor de start van uw promotieonderzoek – in de 24 voorafgaande maanden langer dan 16 maanden – op meer dan 150 kilometer van de Nederlandse grens hebben gewoond.

Tijdens het promotieonderzoek in Nederland – of binnen een straal van 150 kilometer van de Nederlandse grens – mag u in Nederland hebben gewoond. Of binnen een straal van 150 kilometer van de Nederlandse grens.

Tussen de promotie en de start van uw werk in Nederland mag u in Nederland hebben gewoond. Of binnen een straal van 150 kilometer van de Nederlandse grens. 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.