Een intermediair helpt u met toeslagen

Laat u uw toeslagen regelen door een fiscaal intermediair, bijvoorbeeld uw belastingadviseur? Dan kan deze intermediair digitaal gegevens krijgen over uw toeslagen: de Serviceberichten toeslagen. Hierin staat hoeveel toeslag u krijgt en met welke gegevens we de toeslag hebben berekend. Uw intermediair krijgt deze gegevens alleen als u daarvoor toestemming geeft.

Hoe geef ik toestemming?

Uw intermediair vraagt de Serviceberichten toeslagen aan en laat u dat weten. Na zijn aanvraag sturen we u een registratiebrief met een formulier. In de brief staat voor welk jaar uw intermediair de gegevens wil krijgen. Geeft u hiervoor toestemming? Stuur dan het formulier binnen 12 weken naar uw intermediair. Wilt u niet dat uw intermediair uw gegevens krijgt? Dan hoeft u niets te doen.

Toestemming geldt voor 1 jaar

U geeft per jaar toestemming voor het versturen van de gegevens van al uw toeslagen. Voor ieder jaar dat uw intermediair uw gegevens wil ontvangen, krijgt u een aparte brief.

Doorlopende machtiging

Met ingang van 1 september 2021 kunt u een doorlopende machtiging toeslagen laten registreren. Dit gaat als volgt:

  • Uw intermediair stuurt met zijn software een aanvraag in voor de registratie van uw doorlopende machtiging.
  • Wij sturen u een registratiebrief met een formulier over de aanvraag van uw intermediair. Hierin vragen wij u toestemming voor het registreren van uw doorlopende machtiging, zodat uw intermediair uw gegevens kan krijgen. Deze machtiging kunt u op elk moment weer opzeggen.

Bent u akkoord? Stuur dan het formulier op naar uw intermediair. Met de activeringscode op het formulier kan uw intermediair de machtigingsregistratie actief maken. Bent u niet akkoord? Dan hoeft u niets te doen.

De doorlopende machtiging bespaart u en uw intermediair jaarlijkse brieven. Meer informatie ziet u op 'Doorlopende machtiging toeslagen'.

Ik wil mijn toestemming intrekken

U kunt uw toestemming voor het versturen van uw gegevens altijd intrekken. Dit doet u door de registratiebrief te sturen naar Logius. Hebt u deze brief niet meer? Gebruik dan het formulier 'Afwijzen/intrekken machtigingsregistratie'. Dit formulier kunt u downloaden bij Logius op 'Machtiging intrekken'.

Let op!

Elke registratie moet apart ingetrokken worden. Soms moet u dus opdracht geven om zowel de doorlopende machtiging toeslagen als de machtigingen voor Servicebericht toeslagen 2023 (en 2022 en 2021 en ..) in te trekken.

Ik verander van intermediair

Wilt u dat uw oude intermediair geen gegevens meer krijgt? Trek dan uw toestemming in (voor alle jaren). Voor de toestemming aan uw nieuwe intermediair krijgt u van ons een nieuwe registratiebrief.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.