Verzuimboete toeslagen - geef wijzigingen op tijd door

Vraagt u toeslag aan? Dan is het belangrijk dat u de juiste gegevens met ons deelt. Krijgt u al toeslag? Geef dan wijzigingen die van invloed kunnen zijn op de hoogte van uw toeslag op tijd aan ons door. 

Welke wijzigingen moet ik doorgeven?

Het zit zo: als u toeslag krijgt, moet u er zelf voor zorgen dat de gegevens waarmee wij uw toeslag berekenen, kloppen. Dat betekent dat u wijzigingen in uw situatie altijd op tijd door moet geven. Bijvoorbeeld als uw inkomen verandert, uw kind minder naar de opvang gaat, of u pas bent gaan samenwonen. Kijk voor een overzicht van alle situaties op Welke wijzigingen moet ik doorgeven voor mijn toeslag?

Wanneer kan ik een verzuimboete krijgen?

Krijgt u een brief van ons waarin we om informatie vragen? Reageer daar dan op tijd op. Doet u dat niet, of niet op tijd, dan kunt u een verzuimboete krijgen.

We leggen een verzuimboete niet zomaar op. U krijgt eerst een waarschuwing.

Hoe hoog is een verzuimboete?

Hebt u een waarschuwing gekregen, maar doet u hetzelfde nog een keer voor het einde van het volgende jaar? Dan kunt u een verzuimboete van € 385 krijgen. Die moet u binnen 6 weken betalen.

Heel soms kan de boete hoger zijn. Dat is alleen zo als u regelmatig verzuimt. Of als het om veel toeslag gaat. De boete kan dan flink oplopen: tot maximaal € 5.514. Dit komt gelukkig niet vaak voor.

Voorbeeld

U krijgt huurtoeslag. Wij sturen u een brief waarin we u vragen om gegevens over de hoogte van uw huur. Bijvoorbeeld uw huurcontract. U reageert niet op ons verzoek. Wij sturen u daarom een herinnering. Reageert u daar ook niet op, dan krijgt u meestal een waarschuwing. Maar dan moet zoiets niet eerder zijn gebeurd. Vragen wij u later nog een keer om informatie? En reageert u weer niet? Dan kunt u een verzuimboete krijgen van € 385. 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.