Toeslagpartner

Bij toeslagen spreken we niet over een partner, maar over een 'toeslagpartner'. U krijgt de toeslagen dan samen. Het inkomen van uw toeslagpartner telt mee bij de berekening van uw toeslag. Krijgt u later in het jaar een toeslagpartner? Dan telt toch het inkomen van het hele jaar mee.

Vanaf wanneer zijn wij toeslagpartners?

U bent elkaars toeslagpartner vanaf het moment dat u trouwt, partnerschap registreert, een samenlevingscontract tekent of samen een kind krijgt. Er kan ook een andere reden zijn waardoor u toeslagpartners wordt. Bijvoorbeeld als u samen een huis koopt.

Soms wordt u met terugwerkende kracht elkaars toeslagpartner

Wie is mijn toeslagpartner?

Hebt u een echtgenoot of een geregistreerde partner? Dan is die persoon uw toeslagpartner. Maar ook iemand anders die op uw adres ingeschreven staat, kan uw toeslagpartner zijn. 

Wilt u weten of u een toeslagpartner hebt? Gebruik dan het hulpmiddel Wie is mijn toeslagpartner?

Geen toeslagpartners meer?

Als u geen toeslagpartner meer hebt, krijgt u de toeslagen niet meer samen. Het inkomen van uw toeslagpartner telt niet meer mee bij de berekening van uw toeslag. Daardoor kan de hoogte van uw toeslag veranderen. Lees wanneer u geen toeslagpartners meer bent.

Geef het door als uw situatie verandert

Verandert er iets in de samenstelling van uw huishouden? Geef wijzigingen in uw situatie aan ons door. Lees meer bij Er verandert iets in mijn gezin of huishouden.

Uitzonderingssituaties

In een aantal situaties gelden andere regels. Lees meer hierover bij:

In de volgende situaties kunt u ons vragen om iemand niet aan te merken als uw toeslagpartner:

 Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.