Ik kom onder het bestaansminimum doordat ik toeslag moet terugbetalen

U moet te veel gekregen toeslag altijd terugbetalen. Maar komt uw inkomen daardoor onder het bestaansminimum? Vraag dan zo snel mogelijk een persoonlijke betalingsregeling aan. Dan gaan we voor u na hoeveel toeslag u in uw situatie nog kunt terugbetalen.

Verrekenen wij uw schuld met uw toeslag?

Ook dan kunt u een persoonlijke betalingsregeling aanvragen.

Soms hebben we bij de verrekening al rekening gehouden met uw bestaansminimum. Dan staat in de brief over de verrekening dat we uw beslagvrije voet hebben berekend. Maar ook dan kunt u nog een persoonlijke betalingsregeling aanvragen. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat we nieuwe schulden ook weer gaan verrekenen.

De beslagvrije voet berekenen we alleen bij een ‘dwangverrekening’. Dus nadat u bijvoorbeeld een aanmaning of een dwangbevel hebt gekregen. Staat uw beslagvrije voet niet in de brief die u over de verrekening hebt gekregen? Bel dan de BelastingTelefoon.

Meer over de beslagvrije voet:

Voor de kinderopvangtoeslag werkt het anders

Verrekenen wij uw schuld met de kinderopvangtoeslag? We houden dan geen rekening met uw bestaansminimum. Maar kunt u de kinderopvang niet meer betalen doordat wij verrekenen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de 'maatregel bij verrekenen kinderopvangtoeslag'. Neem hiervoor contact op met de BelastingTelefoon.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.