Wanneer krijg ik mijn definitieve berekening?

U krijgt uw definitieve berekening als al uw gegevens bekend zijn. Doet u aangifte inkomstenbelasting? Dan krijgt u de definitieve berekening binnen 6 maanden nadat u de belastingaanslag hebt gekregen. Doet u geen aangifte inkomstenbelasting? Dan krijgt u de definitieve berekening meestal uiterlijk aan het eind van het jaar na het jaar waarvoor u de toeslag kreeg.

Maar soms duurt het langer

In de volgende situaties komt de definitieve berekening later:

U doet aangifte inkomstenbelasting en hebt uitstel

Doet u of iemand anders in uw huishouden aangifte inkomstenbelasting? En heeft u of die andere persoon uitstel daarvoor? Dan kan uw definitieve berekening later komen. U krijgt de definitieve berekening binnen 6 maanden na de datum van de laatste definitieve aanslag die in uw huishouden is ontvangen.

U hebt buitenlands inkomen

Hebt u buitenlands inkomen waarvoor u een beschikking ‘Niet in Nederland belastbaar inkomen’ ontvangt? Dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • Doet u geen aangifte inkomstenbelasting? U krijgt de definitieve berekening binnen 8 weken na de datum van de beschikking.
  • Doet u wel aangifte inkomstenbelasting? U krijgt de definitieve berekening binnen 6 maanden na de datum van uw definitieve aanslag inkomstenbelasting. Ontvangt u de beschikking Niet in Nederland belastbaar inkomen ná uw aanslag? Dan krijgt u uw berekening binnen 8 weken na de datum van de beschikking.

Zijn er meer personen in uw huishouden? Ga dan uit van de datum van de laatste beschikking of aanslag die in uw huishouden is ontvangen.

Als het langer duurt, krijgt u een brief

Zijn van u of iemand anders in uw huishouden nog niet alle gegevens bekend? Pas als we deze gegevens hebben, krijgt u de definitieve berekening. Is dat na 31 december? Dan krijgt u een brief van ons.

Zijn we te laat met uw definitieve berekening?

Hebt u nog geen definitieve berekening gekregen en hadden we die u al wel moeten sturen? En hebt u geen bericht van ons gekregen dat u de berekening later ontvangt? Dan kunt u ons in gebreke stellen. Lees hoe u dat doet.

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.