Definitieve berekening van mijn toeslagen

Kreeg u vorig jaar toeslag? Dat was een voorschot. Als we alle definitieve gegevens hebben, berekenen we uw definitieve toeslag. Dan kijken we op hoeveel toeslag u recht had.

Wanneer krijg ik de definitieve berekening?

U krijgt de definitieve berekening als al uw gegevens bekend zijn. Voor de meeste mensen is dat uiterlijk aan het eind van het jaar dat volgt op het jaar waarin u de toeslag kreeg. Lees meer bij Definitieve berekening 2015.

Hoe krijg ik bericht?

U ziet de definitieve berekening in Mijn toeslagen. En u krijgt bericht in uw Berichtenbox op MijnOverheid.

Wat staat er in de definitieve berekening?

U ziet hoeveel toeslag u definitief krijgt. En of u te veel of te weinig voorschot hebt gekregen, of precies het juiste bedrag. In Mijn toeslagen ziet u met welke gegevens we uw toeslag hebben berekend.

We vragen u soms om extra gegevens

Hebben we extra gegevens nodig om uw toeslag definitief te berekenen? Dan krijgt u een brief. Bijvoorbeeld als we geen jaaropgaaf van uw kinderopvang hebben gekregen.

Rente na 1 juli

Krijgt u de definitieve berekening na 1 juli? Als u nog een bedrag te goed hebt, dan krijgt u hier rente over. Moet u een bedrag terugbetalen, dan betaalt u rente.

Veranderen uw gegevens na de definitieve berekening?

Het kan voorkomen dat uw gegevens nog veranderen nadat uw toeslag definitief is berekend. Verandert het inkomen waarmee uw toeslag is berekend? U krijgt dan altijd een nieuwe definitieve berekening. Gaat het om andere gegevens? Dan kunt u een nieuwe berekening krijgen tot 5 jaar na het jaar waarvoor u de toeslag kreeg.

Nog vragen?

Kijk voor het antwoord op uw vraag bij:

 

Video Toeslagen, dat werkt zó

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.