Welke servicekosten tellen mee?

Servicekosten betaalt u maandelijks aan uw verhuurder. De servicekosten staan meestal in uw huurcontract of in de brief over de jaarlijkse huurverhoging.

Het gaat om 1 of meer van de volgende servicekosten:

  • schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten
  • energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten
  • huismeesterkosten
  • kosten voor dienst- en recreatieruimten

Let op!

U moet de servicekosten die u betaalt aan ons doorgeven. Deze kosten tellen mee bij de huurprijs. Per rubriek tellen we maximaal € 12 bij de huurprijs op, ook als u een hoger bedrag betaalt. In totaal gaat het dus om maximaal € 48.

Schoonmaakkosten voor gemeenschappelijke ruimten

Dit zijn de maandelijkse schoonmaakkosten voor de lift en andere gemeenschappelijke ruimten, zoals een galerij, trappenhuis of recreatieruimte. Is uw huurhuis aangewezen als onzelfstandige woonruimte? Dan mag u de schoonmaakkosten voor bijvoorbeeld een gezamenlijke keuken, woonkamer, wasruimte of toilet niet meetellen.

Energiekosten voor gemeenschappelijke ruimten

Dit zijn de maandelijkse elektriciteitskosten voor de lift, de verlichting en bijvoorbeeld de ventilatie- en alarminstallaties voor gemeenschappelijke ruimten.

Let op!

Het gaat hier niet om de energiekosten van uw huis, maar alleen om die van de gemeenschappelijke ruimten.

Huismeesterkosten

Dit zijn de maandelijkse kosten voor de diensten die de huismeester, flatwacht of buurtconciërge voor u als huurder levert.

Kosten voor dienst- en recreatieruimten

Dit zijn de maandelijkse kosten voor reparaties en groot onderhoud aan dienstruimten en recreatieruimten. Deze kosten komen meestal voor bij senioren- of bejaardenwoningen. Het gaat hierbij niet om de inventaris, het schoonmaken van de ruimten of tuinonderhoud.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.