Kinderopvangtoeslag als u in het buitenland werkt

Woont u in Nederland en werkt u in een EU-land, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland? Dan gelden voor u en uw toeslagpartner dezelfde voorwaarden als voor personen die in Nederland werken. Er is echter 1 verschil. Gaat uw kind naar een buitenlandse kinderopvang? Dan moet het kindercentrum, het gastouderbureau of de gastouder in het register buitenlandse kinderopvang staan. Lees meer hierover bij Registratie buitenlandse kinderopvang.

Buitenlandse gezinsbijslagen tellen mee

Als u in Nederland woont en in het buitenland werkt, berekenen wij hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt. Bij die berekening kijken we naar de gezinsbijslagen die u (en uw partner) in Nederland én in het buitenland krijgt. Denk hierbij aan kinderopvangtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget of buitenlandse varianten daarvan. U krijgt in totaal per kind nooit meer dan het hoogste bedrag aan gezinsbijslagen waarop u recht hebt. Daarbij kijken we naar de regels van Nederland en het land waarin u woont.

Uitbetaling

Meestal betalen wij de kinderopvangtoeslag uit, maar in een aantal gevallen betaalt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) uit. De SVB houdt dan rekening met de andere gezinsbijslagen die u krijgt. Of de SVB de gezinsbijslagen volledig uitbetaalt, hangt af van uw situatie. Blijkt na afloop van het jaar dat u te veel of te weinig kinderopvangtoeslag hebt gekregen? Dan zorgt de SVB dat dit verrekend wordt. Meer informatie vindt u op svb.nl/kinderbijslag.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.