Wat gebeurt er na mijn wijziging?

Wijziging doorgegeven? Lees wat er daarna gebeurt in 4 stappen.

1. Nieuwe voorlopige berekening

Hebt u een wijziging doorgegeven met Mijn toeslagen? Kijk bij 'Actuele berekening' om te zien op hoeveel toeslag u per maand recht hebt.

2. Voorschotbeschikking

Binnen 5 weken na de wijziging ziet u uw nieuwe voorschotbeschikking in Mijn toeslagen bij 'Mijn beschikkingen'.

3. Meer of minder toeslag

Krijgt u na uw wijziging minder toeslag, of juist meer toeslag? Nadat de nieuwe voorschotbeschikking voor u klaarstaat in Mijn toeslagen (onder 'Mijn beschikkingen'), krijgt u het nieuwe bedrag uitbetaald. Dit is rond de 20e van de maand. Maar het kán zijn dat u een ander bedrag krijgt dan in de berekening staat. Dit kan komen omdat u te veel toeslag hebt gekregen in de maanden ervoor. Als u toeslag moet terugbetalen, krijgt u daarover een brief van ons.

4. Definitieve berekening

Als het jaar voorbij is, controleren wij of u het juiste bedrag hebt gekregen. Het kan zijn dat u te veel of te weinig voorschot hebt gekregen. Zodra al uw definitieve gegevens bij ons bekend zijn, zoals uw inkomen, krijgt u de definitieve berekening.

Voorschotbeschikking: soms ontvangt u deze later

We controleren uw gegevens. Hebben we hier vragen over, dan krijgt u bericht van ons. Hierdoor kan het langer duren voordat er een nieuwe voorschotbeschikking voor u klaarstaat in Mijn toeslagen. U krijgt daarna het gewijzigde voorschot uitbetaald.

Hebt u 13 weken na uw wijziging nog niets gehoord van ons? Dan kunt u ons in gebreke stellen.

Zie ook

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.