Ik wil de toeslag op een andere naam zetten

Als u een toeslagpartner hebt, krijgt u de toeslag samen. De toeslag staat altijd op naam van 1 van u beiden. De berichten over de toeslag richten wij aan de persoon op wiens naam de toeslag staat. U kunt de toeslag op uw eigen naam laten zetten of op naam van uw toeslagpartner.

Wij kunnen de toeslag alleen per 1 januari op een andere naam zetten. Als u de wijziging doorgeeft voor 15 november, staat de toeslag per 1 januari van het volgende jaar op de andere naam. Zo geeft u de wijziging door:

  1. Log in op Mijn toeslagen
  2. Typ in het zoekvenster 'naam'.
  3. Kies de toeslag die u op een andere naam wilt zetten.

Let op!

Zet u de toeslag op naam van uw toeslagpartner? Dan moet het rekeningnummer ook op naam van uw partner staan. Dat kan ook een gezamenlijke rekening zijn. Lees hoe u een ander rekeningnummer doorgeeft.

Kindgebonden budget

Kindgebonden budget is een uitzondering. Dit staat altijd op naam van de ouder die de aanvrager van de kinderbijslag is. Laat u de kinderbijslag uitbetalen op de rekening van de andere ouder en bent u gescheiden (van tafel en bed)? Bespreek dit dan met de SVB. Mogelijk moet (de kinderbijslag én) het kindgebonden budget dan op naam van de andere ouder komen te staan. Als dit zo is, geeft de SVB dat aan ons door.

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.