Iemand in mijn huishouden woont langer dan 1 jaar buitenshuis

Deze wijziging is van belang voor uw huurtoeslag.

Krijgt u huurtoeslag of wilt u deze toeslag aanvragen? En verblijft u, uw partner of een medebewoner langer dan een jaar in een verpleeghuis, een psychiatrisch ziekenhuis of een gevangenis? En staat u, uw partner of deze medebewoner nog wel op uw woonadres ingeschreven? Geef dit dan aan ons door.

Hoe geef ik deze wijziging door?

Hoe u deze wijziging door kunt geven, ligt aan uw situatie:

  • U krijgt al huurtoeslag.
    Hebben wij nog geen rekening gehouden met deze bijzondere situatie? Geef dit dan aan ons door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag
  • U krijgt nog geen huurtoeslag.
    Vraag in dat geval de toeslag aan met Mijn toeslagen. U krijgt van ons een beschikking waarbij wij nog geen rekening hebben gehouden met uw bijzondere situatie. Het kan ook een afwijzing zijn van uw aanvraag. Nadat u deze beschikking hebt gekregen, geeft u uw bijzondere situatie door met het formulier Verzoek bijzondere situatie huurtoeslag.

Bewijs

Stuur met uw formulier een bewijs van opname mee.

Let op!

Stuur een kopie van het bewijsstuk mee. Originelen sturen we niet terug.

Wat zijn de gevolgen voor mijn toeslagen?

Bij een verblijf buitenshuis van langer dan 1 jaar telt deze persoon en zijn inkomen niet mee voor de huurtoeslag. Gaat het om uw partner? Dan blijft hij uw toeslagpartner voor alle toeslagen. Wij tellen hem en zijn inkomen alleen niet mee bij de berekening van de huurtoeslag.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.