Zorgtoeslag aanvragen als u niet meer gemoedsbezwaard bent

Deze wijziging is van belang voor de zorgtoeslag.

Bent u niet meer gemoedsbezwaard? Dan bent u weer verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. U kunt dan misschien zorgtoeslag krijgen.

Hoe geef ik deze wijziging door?

Bent u niet meer gemoedsbezwaard? Geef dit dan door aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Geef het ook door aan de SVB als uw toeslagpartner niet meer gemoedsbezwaard is. De SVB trekt de ontheffing als gemoedsbezwaarde in. U krijgt een bevestiging dat uw ontheffing is ingetrokken. Stuur een kopie van deze bevestiging naar:

Belastingdienst/Toeslagen
Postbus 4510
6401 JA HEERLEN

Lees meer hierover op svb.nl.

Wat zijn de gevolgen voor mijn toeslagen?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn er verschillende gevolgen:

  • U kreeg eerder dit jaar al zorgtoeslag alleen voor uzelf.
    Geef in dit geval een wijziging aan ons door. Wij zorgen ervoor dat u weer zorgtoeslag krijgt, als u nog steeds aan de voorwaarden voldoet.
  • U hebt een toeslagpartner die al zorgtoeslag krijgt.
    Dan is een wijziging doorgeven voldoende. Uw partner krijgt op dit moment de helft van de normale zorgtoeslag voor iemand met een toeslagpartner. Uw inkomen telde wel mee voor het bepalen van de hoogte van die huidige toeslag. Als wij de wijziging hebben verwerkt, passen wij het toeslagbedrag aan naar de normale hoogte.
  • U kreeg nog geen zorgtoeslag.
    Hebt u een zorgverzekering afgesloten en voldoet u aan alle voorwaarden voor zorgtoeslag? U kunt dan zorgtoeslag aanvragen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.