Dividendbelasting

Ontvangt u dividend waarop Nederlandse dividendbelasting is ingehouden? Dan wordt deze dividendbelasting in hetzelfde jaar verrekend met uw aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Dividendbelasting wordt ingehouden op het moment dat u dividend krijgt uitgekeerd. De dividendbelasting die is ingehouden, staat meestal op de dividendnota's. Geef alleen Nederlandse dividendbelasting aan. 

Let op!

Hebt u een lijfrenterekening, een lijfrentebeleggingsrecht, een spaarrekening eigen woning of een beleggingsrecht eigen woning? En krijgt u dividend over de opbrengsten hiervan? Dan wordt de daarop ingehouden dividendbelasting niet verrekend met uw aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen.

Fiscale partner

Hebt u het hele jaar een fiscale partner? Dan geeft u zelf het hele bedrag aan dat is ingehouden aan dividendbelasting als het gaat om dividend dat bij u is belast als:

  • winst uit onderneming
  • inkomsten uit overige werkzaamheden
  • inkomsten door het ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen

Bij ander Nederlands dividend maakt het niet uit hoe u de ingehouden dividendbelasting verdeelt tussen uzelf en uw fiscale partner. Iedere verdeling mag, als het totaal maar 100% is. 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.